Solskenspicknick
Den senaste veckan har erbjudit all slags väder här i Jämtland, vissa dagar har varit fyllda av regn, snö och hård blåst från fjällen.
Andra har varit fantastiskt soliga och njutbara, då har jag och Lennart passat på att ta hyrbilen och åka runt till många vackra platser runt Storsjön.
En morgon som bjöd på riktigt vackert väder tog jag ett snabbt beslut att vi skulle ta med en fiskgryta i Wonderbag så vi skulle få en varm picknicklunch.
Jag hade tinat ett paket ekologisk koljafilé i kylen, så det var bara att sätta igång och hacka lite grönsaker, bryna och koka upp 10 minuter och lägga ner fisken i den varma grönsaksröran.
Ner med grytan i långkokningspåsen, packa ner skålar, bestick, lite örter från balkongen, aioli och några flaskor vatten.
Allt var klart på under en halvtimme, sen var det bara att åka iväg med lunchen inpackad i bagaget.
Passa på att njuta av utemat de vackra dagar som kommer, allt smakar så mycket godare på en vacker plats i naturen.
Fiskgryta 2 port
400 g koljafilé
50 g smör
2 tomater
1 liten zucchini
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl ajvar, jag använde mild
1 dl kycklingbuljong
1 msk gurkmeja
2 tsk timjan
Salt
Chiliflingor
Aioli till serveringen
Skär fisken i kuber på 3×3 cm, krydda med salt och chili.
Dela zucchinin på längden och halvorna på längden igen, skär i centimetertjocka skivor.
Kärna ur och skär paprikan i bitar, skala och strimla lök och vitlök.
Bryn smöret i en gryta och fräs grönsakerna några minuter, krydda lätt med salt och chili.
Skär tomaterna i tärningar och rör ner tillsammans med ajvar, kycklingbuljong, gurkmeja och timjan.
Koka upp och låt puttra 10 minuter under lock, blanda sen försiktigt ner fisken och koka upp en minut.
Smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta.
Vill du ha en mildare gryta så tillsätt 1-2 dl grädde eller kokosgrädde.
Har du en Wonderbag så ställ grytan med lock på ett underlägg i bagen, lägg på tyglocket och knyt igen väl.
Grytan håller sig då varm i många timmar tills du blir hungrig.