Dessa hallon- och blåbärsmuffins är mycket saftiga, och framförallt goda, och är smaksatta med vanilj och kanel (förutom bären). Smaken förhöjs ytterligare av den smuldeg som fördelats på varje muffins topp. Vi rekommenderar att man tar ut muffinsen när de fortfarande är relativt kladdiga. De kommer att få en perfekt saftig konsistens när de fått stå till sig ett tag (några timmar eller eventuellt över natten).
Gör så här
Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.
Smulöverdrag:
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Tack till: Marja Folcke från http://bakasockerfritt.se/