Svartkål med getost och sardeller 2 port
8 stjälkar svartkål
10-12 sardeller
2 klyftor vitlök
2 msk små kaprisbär
2 msk smör
2 msk olivolja
Svartpeppar
50 g skivad getost
4-6 plommoncocktailtomater
1-2 kokta ägg
Skär bort den hårda mittnerven i svartkålsbladen och strimla dem fint.
Bryn smör och olivolja, fräs bladen en stund och tillsätt finhackad vitlök och sardeller.
De behöver inte hackas, lägg i de hela filéerna så smälter de i smöret.
Krydda med svartpeppar, vinäger och kapris.
Salt behövs inte, tillräcklig sälta kommer från kapris och sardeller.
Låt puttra 15 min, tillsätt lite vatten om det kokar torrt.
Sista minuten låter du klyftade tomater koka med.
Häll upp i ugnsform och lägg på några skivor getost.
Gratinera 5 min på 175° bara så att osten smälter lite.
Servera med kokta ägghalvor och en bit valnötsbröd att suga upp den goda såsen med.
Här hittar du mitt recept på senapsstuvad svartkål.