Kan ni föreställa er doften av nybakade bananmuffins? Nyss uttagna ur ugnen, rykande heta och med en anings doft av nystött kardemumma! Ungefär som om man inte är säker på att det bakats banankaka eller kardemummabullar om man råkar komma in genom ytterdörren! Ja, ungefär SÅ…
Dessa muffins är galet goda! Med banan kan man dessutom experimentera hur mycket som helst, det är många smaker som gillar just banan! Som choklad, muskotnöt, kardemumma och citron bland annat passar ypperligt ihop.
ca 24 st
Det här behöver du :
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 dl naturell yoghurt
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop smör, socker, ägg, bananer och yoghurt med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 24 normalstora muffinsformar, använd med fördel muffinsplåt. Grädda i 200 grader ca 15-20 min.