Julostkaka
Den här ostkakan/saffranspannkakan gjorde jag hemma hos mamma häromveckan, när vi firade jul i förtid.
Jag och Lennart mår båda bättre av ett varmare klimat, så vi firar sen några år jul och nyår i Alanya.
Jag tar med mig lite härliga julbilder i minnet från Julmarknaden på Jamtli, då det som tur var hade kommit lite snö.
Här nedanför receptet får du också ta del av dem, det är verkligen en vacker och traditionell julmarknad med mycket fint hantverk.
Ostkaka med keso 2-4 port
3 ägg
1 dl keso
½ dl grädde
0,5 g saffran
1 nypa salt
Mixa keso och grädde slätt. Mixa hastigt i ägg, saffran och lite salt. Smaka av och häll upp i en liten, smord ugnsform.
Täck eventuellt formen med smord folie så den behåller sin vackra, gula färg under gräddningen. Grädda i ca 30 minuter på 175°.
Servera ostkakan ljummen tillsammans med bär och gärna en klick lättvispad grädde.