En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.
Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.
Ingredienser
(6 portioner)
Pajdeg
– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten
Pajfyllning
– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag
Gör så här, pajdeg
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
Gör så här, pajfyllning:
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
Tidsåtgång
ca 50 minuter
Serveras med
Glass, grädde eller vaniljsås.
Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.