Min mjuka äppelkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.) Lägg i skivade äpplen och strö på 3-5 msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken. Blanda sist i det avsvalnade smöret. Häll därefter på detta över äppleskivorna och grädda […]

Inlägget Min mjuka äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Min mjuka äppelkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.) Lägg i skivade äpplen och strö på 3-5 msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken. Blanda sist i det avsvalnade smöret. Häll därefter på detta över äppleskivorna och grädda […]

Inlägget Min mjuka äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Min mjuka äppelkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.) Lägg i skivade äpplen och strö på 3-5 msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken. Blanda sist i det avsvalnade smöret. Häll därefter på detta över äppleskivorna och grädda … Continue reading Min mjuka äppelkaka

Inlägget Min mjuka äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Min mjuka rabarberkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.)
Lägg i skivade rabarber och strö på 3-5 msk socker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken.
Blanda sist i det avsvalnade smöret.
Häll därefter på detta över rabarberskivorna
och grädda i 175-200* i ca 35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser:
5-8 goda rabarber
2msk.smör
3-5 msk socker
2 ägg.
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl gräddmjölk
50-75 gr smör

Originally posted 2009-09-17 01:56:20. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Min mjuka rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Riktigt påskgodis – inga sega råttor här inte!


Dags att börja tänka på påsken snart va?! Påskmaten, skärtorsdagen, påsk-kärringarna, påskäggen och haren och allt… Här hemma firar vi påsken sådär lite lagom mycket helt utan ”julstress” eller annan form av ångestladdad planering. :-P Det är lite barnens högtid och en lugn sådan med lagom mycket mat på bordet och inte så mycket ståhej runtomkring.

För oss börjar det på skärtorsdag, barnen går i skolan på dan men får gärna klä ut sig till påskkärring eller påskgubbe redan på morgonen. När dom kommer hem brukar de ha en korg förberedd med påskkort dom ritat och så tar dom en sväng i byn och delar ut kort och önskar glad påsk. Långfredan är en lugn hemmadag med familjen då man kan passa på att vara ute och njuta, plocka påskris, sätta fjädrar i riset och ställa fram till kycklingar och plantera några färgglada påskblommor på köksbordet eller kanske till och med utomhus.

Påskafton äter vi alltid påsklunch med köttbullar, prinskorv, en liten janssons, sill, ägghalvor, rökt korv, lax, sallader och sånt. En påsktårta är också ett måste eller små bakelser. Sen är det påskjakt och påskharen har varit ute på gården och lämnat skattkartor som barnen får läsa och klura ut tills dom hittar skatten (påskäggen). Ibland har han lagt dom i vedbon, det stället tycker han verkar vara himla fiffigt men det har barnen lärt sig nu att kolla först av allt. Så i år får han verkligen tänka till påskharen… ;-)

Men självklart måste man ha godis. Istället för fullproppade påskägg med sega råttor, colaflaskor, vingummi och annat skräpgodis med tillsatser så kan man satsa på hemmagjort eller lite finare godis i lite mindre mängd.

Som matbloggare får man ju såklart prova mycket nytt på marknaden lite före alla andra och nu har jag provat både dessa urläckra lakritsägg med chokladöverdrag, belgisk mjuk nougat och en himmelsk mörk mjölkchoklad med saltlakrits från USA.


En mjuk gourmet sötlakrits överdragen med vit belgisk lyxchoklad med tre olika smaker; Mint, jordgubb/hallon samt apelsin/citron. (glutenfria) Chokladöverdragen lakrits är något man måste vänja gommen vid, men när man gjort det så inser man vilket otroligt god kombination det är! Läs mer och beställ här >>


En mjuk nougat från Belgien med mandel. Härligt saftig, seg och ”marängig” precis som den ska vara. Finns i smakerna vanilj och kaffe för 10kr/st. Mycket prisvärt, sånt här gillar vi! Läs mer och beställ här >>


Denna choklad var spännande och blev min favorit. Grymt häftig smak och inte så sträv och besk som mörk choklad annars kan vara. Med 62% kakaohalt och med inslag av havssalt och bitar av saltlakrits är den bara helt oemotståndlig! Läs mer och beställ chokladen här >>

Inlägg och smakprov i samarbete med ninasmat.se :-P

Och kom ihåg att ni som kryddburkens läsare har 10% på hela sortimentet vid beställning. Uppge koden : kryddburken.