Den varväldigt lätt att använda och creme brulé skall jag också testa då jag aldrig gjort det förut.
Vill du köpa en själv finns dom här: http://www.vikingsun.se/system/search/search.asp?manuid=33
Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka för dig som äter enligt LCHF!
Roquefortfylld kycklingfilé á LCHF
Portioner: 2 st
Tid: 40-45 minuter
Ingredienser
2 kycklingfiléer
100 g roquefortost
4 skivor serranoskinka
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
Dragon
Salt
Peppar
Blomkålsris:
Smör
1 blomkålshuvud
50 g sockerärtor
½ hönsbuljongtärning
Salt
Peppar
Så här gör man
Börja med att sägga ugnen på 180ºC med varmluft eller 200°C i vanlig ugn.
Gör sedan ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med ca hälften av roquefortosten, typ 50 gram. Linda sedan serranoskinkan runt kycklingfiléerna så att snittet inte syns. Använd gärna steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop.
Stek sedan kycklingfiléerna tills dom får en fin yta. Medans du steker kycklingfiléerna kan du ta fram en ugnssäker form och blandar crème fraiche, grädde, resten av osten, smulad hönsbuljong, dragon, salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min.
Riv sedan blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta och stek sedan i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och smula ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.
Vispa till såsen och servera med en sallad!
Recept från http://karinslchf.blogg.se/