Mandelbiscotti med kardemumma ca 25 st
4 ägg
4 dl (150 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) grovhackad mandel
1 dl (35 g) kokosnötmjöl
1 dl (50 g) indiansocker, björksocker eller annan motsvarande sötning
1 msk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca ½ tsk salt
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen, blanda väl. Smaka av om degen är lagom salt.
Dela degen i 2-3 bitar och forma till en avlång, tjock limpa i händerna.
Tryck ut dem till smala limpor på bakplåtspappersklädd plåt.
Jämna till med handen och grädda på 150 grader i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna på plåten i 30 minuter. Sänk värmen till 100 grader.
Skär försiktigt limporna i ca 2 cm sneda skivor med en tandad kniv.
Lägg tillbaks på plåten och torka, 10 minuter på var sida.
Stäng av ugnen och låt torka på eftervärmen, så håller sig kakorna fräscha längre.
Variera smaksättningen genom att byta ut kardemumman till:
1 msk pepparkakskryddor
1 msk kanel
0,5 g stött saffran
Rivet skal av 1 citron eller lime
2 msk pulvriserade bär, tex blåbär, hallon eller lingon
Några finhackade bittermandlar
Här på bloggen Erikas LCHF till vardag och fest hittar du ett biscottirecept bakat med smör och med flera sorters smaksättning.