Lättfixad fiskgratäng
Snabbmat kan vara både riktig god och näringsrik om du väljer bra ingredienser.
Den här fiskgratängen är ett fint exempel på det, den brukar gillas av både stora och små.
Välj den fisk du föredrar, jag hade bitar av torsk och viltfångad lax i den här, den blir också väldigt god med varmrökt fisk.
Fiskgratäng 2 port
300 g fiskfilé
1 dl av min lättgjorda majonnäs
1 dl riven ost
1 dl finhackad dill
½ dl grädde eller kokosgrädde
2 msk av min sockerfria chilisås
2 tsk Dijonsenap
Salt och chiliflingor
1 litet blomkålshuvud
Dela blomkålen i små buketter, förväll några minuter i saltat vatten.
Skär fisken i bitar och lägg på botten av en smord ugnsform, krydda med salt och peppar, lägg blomkålsbuketterna runtom formen.
Blanda majonnäs, riven ost, dill och grädde, smaksätt med chilisås, senap och kryddor.
Bred gratängsåsen över fisken och gratinera på 200º i ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
Jag serverade en sallad på tomat, cashewnötter och bladpersilja till med olja och vinäger över.
Fler lättlagade rätter med mycket av både goda smaker och näring hittar du i Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker och i E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt.