Annorlunda köttfärssås
Idag får du tips på den i mitt tycke allra godaste köttfärssåsen.
Hemligheten bakom en riktigt bra köttfärssås är, förutom kryddningen, den långa koktiden.
Den frisläpper en hel massa smakämnen och köttfärsen blir väldigt mör.
Långt ifrån de recept där det står att man bara behöver koka såsen en liten stund, då blir köttet bara gummiaktigt.
Det som är annorlunda i min köttfärssås mot de flesta andras är att jag kryddar den med rosépeppar, det ger en väldigt aromatisk smak.
Passa på att njuta av våren genom att ta med köttfärssåsen ut på en utflykt i termos, att äta middagen ute uppskattas av både stora och små.
Passa på att plocka med lite nässlor hem, häromdagen tipsade jag om några goda nässelrecept.
Du kan också använda den här köttfärssåsen till en glutenfri paj, här hittar du recept på min tacopaj.
Köttfärssås 4 port
500 g köttfärs
4 dl grädde, crème fraiche eller kokosgrädde
4 tomater
2 morötter
2 gula lökar
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
50 g smör eller kokosolja
1 dl ketchup
½ dl ajvar
2 tsk Worcestershiresauce
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
1 msk krossad rosépeppar
Salt och svartpeppar
Skär alla grönsaker i små tärningar. Bryn köttfärsen i smöret, tillsätt kryddorna.
Rör ner grönsakerna och låt bryna en stund.
Tillsätt ketchup, Worcester, ajvar och grädde.
Koka upp och låt puttra i ca 60 min på svag värme, ju längre, desto godare köttfärssås.
Servera med smörstekt zucchini, strimlad vitkål eller någon glutenfri pasta med färre kolhydrater.