Fyllda små korgar
Här kommer ett tips på något riktigt gott att njuta av som en liten kvällsrätt, för oss som inte äter krustader eller smördegskorgar.
Korgarna av skinka passar också fint att ha på en buffé, kanske något att prova till påskbordet?
Fler tips på godsaker att fylla korgarna med hittar du i min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör.
Ät, njut och må gott i Påsk!
Skagenröra 4 port till korgarna
1 dl hackade, färska räkor
2 msk majonnäs
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
Lite pressad citron
Salt och cayennepeppar
ev löjrom till garnering
Blanda all ingredienser till skagenröran, låt stå i kyl medan du gör korgarna.
Korgar/skålar av lufttorkat kött
12 tunna skivor av lufttorkat kött, jag använde Lomo-skinka
Forma skivorna till små korgar och lägg i småbrödsformar, konfektformar eller forma dem över ett botten på ett smort, litet snapsglas.
Ställ in korgarna i ugnen på 75º och låt stå inne en timme.
Lossa korgarna försiktigt, ställ på ett fat och låt stå och torka på eftervärmen.
Fyll korgarna med en liten klick skagenröra och placera på ett fat med strimlad sallad.
Garnera med citronmeliss, dill och gärna löjrom om du har.