Njutbar energi
Idag bjuder jag på ett recept som passar fint att göra som ett lite nyttigare godis tillsammans med barnen nu i höstlovstider eller bara som en liten godbit till kaffet.
Till för 15 år sedan var höjden av njutning för mig kanelbullar eller småkakor till kaffet, då gick jag över till lågkolhydratkost, typ LCHF.
Under de här åren har jag minimerat sockret, det har lett till att jag blivit både piggare och friskare, på kuppen har jag dessutom blivit slankare.
Eftersom jag fick en fibromyalgidiagnos så har jag också tagit bort gluten helt ur min mat, på läkares ordination.
Det har gjort att ledvärk och magproblem blivit mycket bättre, jag har även blivit fri från de svåra migränanfall som jag haft ända sen jag var barn.
Tack vare att jag startade den här bloggen i samband med kostomläggningen så har jag haft lättare att hålla mig till att äta mat med färre kolhydrater än normalt.
Glädjande nog är ni många som uppskattar mina recept härinne och i mina åtta kokböcker som blivit resultatet av att jag började blogga.
Jag bli väldigt glad om du vill hjälpa mig att sprida bloggadressen eller mina dagliga inlägg vidare till dina vänner, både på sociala medier och i verkliga livet.
Kokoschoklad
100 g kokosgrädde
50 g kokosolja
30 g kokosflingor
30 g hackade nötter eller pumpafrön
1 ägg
½ dl kakao
ev 1-2 tsk valfri sötning
1 tsk kanel eller kardemumma
2 krm vaniljpulver
1 krm salt
Smält kokosoljan och vispa ner de övriga ingredienserna med elvisp.
Smaka av om det är lagom sötma och sälta.
Skeda upp i ischokladformar eller kyl i en form till en fyrkantig kaka.
Skär kakan i små bitar när den stelnat och pudra med kakao eller kanel.
Förvara i kyl eller i frysen och ta fram eftersom.
Vill du ta del av de recept jag skapat till mina kokböcker så kan du läsa mer om dem i länkarna nedan.
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker skriven med Lars-Erik Litsfeldt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör E-bok
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker
Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist