Kalles kaviar – I LOVE YO!!

kalles_kombo
Vem är inte uppväxt med denna leende lintott på kaviartuben?? Jag är det i allra högsta grad sen så långt tillbaka jag kan minnas eftersom jag har en pappa som i princip äter Kalles kaviar med sked. ;-)

Det fanns alltid kaviar hemma i vårt kylskåp, minst en tub Kalles och ibland även Mills kaviar/ostblandning, nån som minns den?? Jag vet att den fortfarande finns i Norrland men inte här nere… Tuben var vit och laxrosa och kaviaren var så len och mild i smaken. Den var MIN favorit, och Kalles var pappas. :-P

Jag minns en annan gång då pappa fyllde år och jag skulle ge han en present. Jo förstår ni, när jag va liten på 80-talet så fanns Kalles kaviar i plåtburk som man öppnade med konservöppnare och sen satte ett sånt där tjusigt plastlock på. (som vi idag mest använder till kattmatsburkarna)

En sån fin burk fick han av mig när han fyllde år och han blev JÄTTEGLAD!!! :-P

När jag äter kaviar idag däremot så brukar jag göra min egna lilla variant om inte den randiga finns hemma för den är verkligen GODAST! Jo, då tar man philadelphiaost och rör ihop med vanlig Kalles kaviar och då blir den sådär barnsligt god precis som Mills var… Nostalgi på hög nivå!

Nu behöver jag däremot inte stå och röra ihop mer för nu finns den i affären – Kalles kaviar med färskost PÅ BURK! Älska-älska-älska!! Ett sånt där ”happening-moment” då drömmar går i uppfyllelse… Hehe… ;-)

Nä, nu dags att ta itu med det sista av dagens beställda smörgåstårta, so long så länge!

kalles_kaviar_färskost