Kalles kaviar – I LOVE YO!!

kalles_kombo
Vem är inte uppväxt med denna leende lintott på kaviartuben?? Jag är det i allra högsta grad sen så långt tillbaka jag kan minnas eftersom jag har en pappa som i princip äter Kalles kaviar med sked. ;-)

Det fanns alltid kaviar hemma i vårt kylskåp, minst en tub Kalles och ibland även Mills kaviar/ostblandning, nån som minns den?? Jag vet att den fortfarande finns i Norrland men inte här nere… Tuben var vit och laxrosa och kaviaren var så len och mild i smaken. Den var MIN favorit, och Kalles var pappas. :-P

Jag minns en annan gång då pappa fyllde år och jag skulle ge han en present. Jo förstår ni, när jag va liten på 80-talet så fanns Kalles kaviar i plåtburk som man öppnade med konservöppnare och sen satte ett sånt där tjusigt plastlock på. (som vi idag mest använder till kattmatsburkarna)

En sån fin burk fick han av mig när han fyllde år och han blev JÄTTEGLAD!!! :-P

När jag äter kaviar idag däremot så brukar jag göra min egna lilla variant om inte den randiga finns hemma för den är verkligen GODAST! Jo, då tar man philadelphiaost och rör ihop med vanlig Kalles kaviar och då blir den sådär barnsligt god precis som Mills var… Nostalgi på hög nivå!

Nu behöver jag däremot inte stå och röra ihop mer för nu finns den i affären – Kalles kaviar med färskost PÅ BURK! Älska-älska-älska!! Ett sånt där ”happening-moment” då drömmar går i uppfyllelse… Hehe… ;-)

Nä, nu dags att ta itu med det sista av dagens beställda smörgåstårta, so long så länge!

kalles_kaviar_färskost

Retro loppisfynd till köket!


S
ommar och loppisfynd, det hänger ihop lika mycket som sommar och mygg! Man kommer inte ifrån dom! :-P Jag älskar dock loppisar men avskyr mygg så den ekvationen låter jag förbli ett mysterium. Häromdan var Joline och jag iväg på ölands-tur runtom på olika loppisar och visst gjorde vi fynd! Härliga, gedigna glasflaskor till flädersaften och här lindells köksvåg, eskilstuna kaffekvarn och fishermans friend plåtask, retro fynd till köket och plåtsamlingen.

Kvällen här i Öjkroken har vi ägnat åt vår egen LOPPIS med att plocka upp ännu mer prylar, gammalt som nytt, och skänkt från fina grannarna och nu är det riktigt fint och välfyllt därute igen. Dammat och avtorkat och allt på plats. Vi öppnar imorgon igen (11-20), välkomna då ni som har vägarna förbi! ;-)


Lindells köksvåg, ganska välbevarad ändå… Jag bara älskar den turkosa patinan… :-P


Haaaaa……. En liten plåtburk till samlingen också!


Härlig, rödmålad kaffekvarn, ”Tix” Favorit, tillverkad i Eskilstuna av Carl Ramstedt & Co.