Kanelsbullscookies
 
Ingredienser:
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
225 gr rumstempererat smör
2,4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
evt lite vatten
Kanel
 
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägg och vanilj.
Blanda de ihop bakpulvret och mjölet.
Blanda ner mjöl/bakpulver lite i taget så att det blir en deg.
Du kanske behöver ta hjälp av händerna.
Är degen torr tillsätt lite vatten i taget tills degen är smidig och håller ihop bra.
Dela degen i 2 delar, knåda in kanel i den ena degen.
 Kavla ut båda degbitarna till lika stora plattor, lägg kanelbullsdegen ovanpå vaniljdegen och rulla ihop som kanelbullar.
Plasta in och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Skär i 0,5 cm och lägg på plåt, strö lite pärlsocker på.
 Baka i 175º i ca 12-16 minuter.
Låt svalna på plåten.
Malted Milk Cookies

Ingredienser

5,3 dl  mjöl
0,6 dl Malted Milk Powder plus 2 matskedar
http://www.englishshop.se/sv/articles/2.41.498/horlicks-malt-original-300g
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl socker, plus 0,8 dl
60 gram färskost
85 gram smör, smält och fortfarande varmt
0,8 dl vegetabilisk olja
1 stort ägg, rumstemperatur
1 msk mjölk
2 tsk vaniljextrakt

1 Sätt ugnen på 175°c
 Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
Vispa mjöl, Malted Milk Powder, och bakpulver tillsammans i medium skål. Ställ åt sidan.

2. Placera 3,5 dl socker och cream cheese i en stor skål. Häll varmt smör över socker och färskost och vispa för att kombinera (några små klumpar av cream cheese blir kvar men kommer att jämna ut senare). Vispa i oljan tills slättTillsätt ägg, mjölk och vanilj, fortsätt att vispa tills slätt. Tillsätt mjölblandningen och blanda med gummi spatel tills genomblandat.

3. Dela degen i 24 lika stora bitar, ca 2 msk vardera. Använd händerna, rulla degen till bollar. Kombinera resterande 0,8 dl socker med 2 matskedar Malted Milk Powder i en liten skål. Arbeta i omgångar, rulla bollarna i sockerblandningen , och lägg 12 bollar per plåt. Använd botten av glas, platta bollarna något.

4. Baka, en plåt i taget 11 till 13 minuter.  Låt svalna på plåt 5 minuter. För över till kall yta och låt svalna helt.
Speculoos cookies med Dulche de Leche


1,2 dl socker
1,2 dl farinsocker
115 gr rumstempererat smör
1 stor ägg
3 tsk Speculooskrydda
3,9 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Dulche de Leche för bakning
 
 
Ugn:200°c

 
I en stor skål kombinera socker, farinsocker, smör ,ägg och krydda.
Vispa ihop tills väl blandat.
Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör ihop väl.
Dela upp degen i 24 delar och gör platta små rundlar.
 
Placera en tsk Dulche de Leche på varje och knip ihop degen så att den täcker all Dulche de Leche.
Eller för en enklare variant, rulla bollar , gör en liten grop och fyll den med Dulche de Leche.
Rulla till runda bollar och låt ligga i kylskåp ca 30 minuter.
 
Baka i ca 8-10 minuter.

Speculoos kommer från Holland och påminner om pepparkakskrydda.

http://www.strosselannat.se/ovrigt-2/funcakes-speculoos-spice-40g.html
After eight kladdkaka och S´mores

Kladdkaka
Sen la jag bara på After eight i ett snyggt mönster på kakan medans den fortfarande var varm.
Spritsade lite grädde och dekorerade med After eight.

After eight S´mores

24 st Kex av något slag
1 litet paket After eight
Marsmallows storlek spelar ingen roll.
 
Sätt ugnen på grill.
Lägg en After eight på 12 st kex  men lägg bara Marshmallows på hälften av kexen.
Lägg alla marshmallowkex på en plåt och grilla i ugnen tills de blivit lite bruna, ta ut och lägg på resterande After eight och resterande kex.
Klart!
Chocolate vanilla swirls cookies
 
Vaniljdeg:
 6,5 dl mjöl
2,4 dl florsocker
225 gr smör, mjukt
1 tsk vaniljextrakt
                       
                                          Chokladdeg:                                         
5,3 dl mjöl
2,4 dl florsocker
1,2 dl kakao
225 gr smör, mjukt
1 tsk rent vaniljextrakt
ca 3-4 dl nonpareil strössel för dekoration
 
Ugn:190 °c
 
Vaniljdegen:

Kör ihop alla ingredienser i en maskin försedd med vinge eller knåda ihop för hand. Täck med plast och låt stå i kylskåp i 15 minuter.
Tvätta skålen och vinge och fortsätt att göra choklad degen.
 

För att göra choklad degen:
Gör precis som med vaniljdegen men med chokladdegens ingredienser.

Låt stå i kyl i 15 minuter.
 

Att forma:
Dela degen i mindre delar så den blir hanterbar.
Tryck sen ut vaniljdegen och chokladegen för sig, lägg sedan chokladdegen ovanpå vaniljdegen och rulla ihop lite som du tycker.
Originalkakorna har 4 lager deg i hög innan sammanrullning, jag hade endast 2.
Jag fick till slut 4 rullar.
 
Sprid ut nonpareils på en plan yta och rulla varje kakdegsrulle så att sidorna blir täckta

och låt rullarna stå i kylskåp i 1-1,5 timmar.

Skär kakorna ca 0,5 cm och lägg på plåtar försedda med bakplåtspapper.Baka kakor tills de inte längre är blanka på toppen och är lätt gyllene på botten, 10 till 12 minuter. Låt dem inte färg på toppen. Låt svalna.
Lägg kakorna i en lufttät behållare och förvara i rumstemperatur i upp till 10 dagar.
 
Creme de Menthe Chocolate Cookies


Creme de Menthe Chocolate Cookies

6,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
225 gr smör (vid rumstemperatur)
3,5 dl socker
1 ägg
Crem de Menthe extrakt
Grön karamellfärg
 100 gr hackad Choklad

Värm ugnen 175 °c.
Sikta de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver) tillsammans och ställ åt sidan.
I en stor skål, vispa ihop smör och socker tills slätt.
Vispa i ägget och mint extrakten. Blanda gradvis in de torra ingredienserna. Tillsätt grön karamellfärg och blanda väl.
Blanda i hackad choklad eller chokladchip.
Rulla degen till bollar (du kan behöva för att forma med händerna), platta, och placera på bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda i 8-10 minuter. Låt stå på plåten i 2 minuter innan de flyttas till galler för att svalna.
 
Orginalrecept här men omgjort av mig:
Mandel och melonkakor
 
ca 24 kakor
 
250 gr smör
1,5 dl strösocker
2 dl farinsocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
225 gr torkade melonbitar
http://www.strosselannat.se/ovrigt-atbart/torkad-frukt/melonbitar-225-gr.html
120 gr mandelmjöl
40 gr mandelspån. rostade
 
Värm ugnen till 175°c
Lägg bakplåtspapper på plåtar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ihop.
Sikta ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner i två omgångar i smörblandningen. Rör till sist ner melonbitarna och mandelmjölet.
Rulla ut till bollar ( ca 2 msk per boll) och lägg på bakplåt, lämna ca 7 cm mellanrum då kakorna behöver plats att flyta ut.
Tryck fast lite flagad mandel på varje kaka.
Grädda i ca 15-20 minuter eller tills gyllenbruna.
Låt svalna.
 
Grundreceptet kommer från Söta dagar -The Hummingbirds bakery med några ändringar av mig.
Melting moments x2
Melting moments vanilj
Melting moments mint
Jag delade degen ovan i 2 delar och tillsatte lite mintessence och ytterst lite grön färg.
 
Smälter i munnen ;)
 
 
Salty Caramel Chocolate Cookies
 
 
1,2 dl socker
1,2 dl farinsocker
115 gr rumstempererat smör
1 stor ägg
1 tsk vaniljextrakt
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
24 Rollo kolor
 
0,6 dl socker
1 tsk salt
 
Ugn:200°c
 
 
I en stor skål kombinera socker, farinsocker, smör ,ägg och vaniljextrakt. Vispa ihop tills väl blandat.
Tillsätt mjöl, bakpulver och kakao. Rör ihop väl.
Täck med plast och låt vila i kyl 30 minuter.
 
Rulla ut till en lång rulle och dela i 24 delar.
Placera en kola i varje kaka och rulla in hela kolan.
Rulla varje kakboll i strösocker och lägg på plåt. Platta till med ett glas eller liknande. Strö lite salt ovanpå varje kaka.
 
Baka i ca 8-10 minuter.
 
Somriga mazariner




 
Här finns recept på mördeg och mazarinmassa. Mördegen färgade jag bara med lite Progel i grönt, rosa och lila. Dekoration en lite färdig sockerblomma. Glasyr florsocker och vatten.