Cashew och chocolate chunk cookies
Ugn: 175°c
 
5,3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
175 gr smör rumstempererat
2,4 dl farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsessence
2,5 dl chocolate chunks:
2,4 dl hackade cashewnötter
 
Blanda mjöl och bakpulver.
I en annan skål , vispa ihop smör och farinsocker.
Tillsätt ägg och vanilj.
Rör ner mjölblandningen och därefter chocolate chunks och cashewnötter.
 
Placera ca 2 msk smet på en plåt med bakplåtspapper.
Får plats 12 st på varje plåt.
Baka i 18-20 minuter, låt kallna på plåten.
 
Orginalrecept från Mrs Fields.

Peanutbutter cookies och Nutella cookies
 
Ingredienser
2,4 dl socker
2,4 dl jordnötssmör 
1 st ägg

Instruktioner
1.Sätt ugnen till 175°c.
2.Lägg bakplåtspapper på plåt.
3.In en medelstor skål, blanda socker, jordnötssmör och ägg tillsammans tills väl blandat.
4.Rulla degen till bollar och lägg på plåt.
5.Använda baksidan av en gaffel, göra ett korsmönster varje kaka.
6.Baka i 12 minuter.
7.Låt svalna på plåten.
 
 
Ingredienser
2,4 dl nutella
2 msk farinsocker
1 st ägg
1,2 dl mjöl
1 msk grovt havssalt att strö


Instruktioner
Värm ugnen till 175°c.
Blanda alla ingredienser förutom salt i en stor skål med elvisp tills väl blandat. Placera degen i frysen i 10 minuter.
Efter 10 minuter rulla degen i bollar, plats plåt med bakplåtspapper minst 5 cm isär, strö evt salt på kakorna.
Grädda i 8-10 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna på plåt.
Jordgubb & vit choklad cookies
 
Ingredienser
 3,6 dl mjöl
½ tsk bakpulver
115 gr smör, mjukt
 1,2 dl farinsocker
 1,2 dl strösocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljsocker
 2,4 dl vita choklad chips
 3,5 dl frystorkade jordgubbar i mindre bitar. Jag köpte mina jordgubbar här:
http://www.healthysupplies.co.uk/freeze-dried-fruit.html



Instruktioner
1.Värm ugnen till 175°c.
2.Lägg bakplåtspapper på plåtar.
3.In en liten skål, vispa mjöl, bakpulver och salt tillsammans, sätt åt sidan.
4.In en stor skål, vispa samman smör, farinsocker och socker och vanilj tills slät.
5.Vispa i ägget.
6.Blnda ner mjölblandningen i sockerblandningen.
7.Rör i vita choklad chips och jordgubbar för hand. (Försiktigt så att jordgubbarna inte går sönder för mycket)
8.Klicka ut på plåt. Placera varje kaka 5 cm isär.
9.Baka i 8 till 10 minuter
Pop tarts och hjärtbullar
 
Nutella Heart Pop Tarts
 
Deg
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2msk socker
1 ägg
2 msk mjölk
220 kallt smör
 
Nutellafyllning
100 gr mörk choklad
100 gr Nutella (4 msk)
 
1 ägg
 
Ugn:175 °c
Blanda mjöl och socker i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk. Dela smöret i små kuber och arbeta hastigt ihop till en smulig massa, tillsätt ägg och mjölk. Kör snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 2 bitar och plasta in, låt vila i kyl i 20 minuter.
 
Hacka choklad och smält, tillsätt Nutella och rör ihop. Ställ åt sidan så länge.
 
Ta ut den ena degbiten ur kylen och kavla ut på mjölad yta.
Stick ut de former du vill ha, både botten och lock. Vill du ha små hjärtformade hål i locket  sticker du ut det innan du lägger ihop kakorna.
 Pensla med ägg, lägg en klick Nutellablandning på, tryck sedan runt med en gaffel.
Lägg kakorna i frysen i ca 20 minuter.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lätt brun färg.
 
Recept kommer från Roy Fares bok United states of cakes
 

Vanilla Heart Pop Tarts
Samma som ovan fast med vaniljkräm istället.

Kanelbullar i hjärtform.
Gör en vetedeg och bred på kanelfyllning. Rulla sen från båda håll mot mitten.
Knip sen till en hjärtform när de lagts i pappersformen. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Strösslade chokladhjärtan
 
Mörka chokladkakor
 
Ingredienser:
 
6 dl mjöl
1.2 dl kakao
1 tsk snabbkaffe pulver ( kan uteslutas)
225 g rumstempererat smör
2,3 dl socker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
Färglatt strössel

Blanda kakao och mjöl i en skål.
Vispa socker och smör tills ljust och fluffigt.
Blanda ner ägg, vaniljextrakt och evt kaffepulvret.
Blanda ihop ordentligt.
Blanda ner mjöl/kakaoblandningen lite i taget.
Har du bara en handvisp måste du ta hjälp med händerna för att få ihop en deg.
Plasta in och lägg i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du valt.
Tryck ner framsidan i strössel som du hällt ut lite i taget på en tallrik
 Baka i 175º i ca 12-16 minuter beroende på storlek.
Låt svalna på plåten.
Tänk på att ha ungefär lika stora kakor på plåten då de färdiga olika snabbt om du har väldigt varierande storlekar. 

Herseys Candy Cane Cookies x2
 
Ingredienser:
115 gr smör, mjukt
2,4 dl strösocker
1 st ägg
1 1/2 tsk. vaniljextrakt
4,8 dl mjöl
1/4 tsk . bakpulver
1/4 tsk . salt
2 msk . mjölk
2 msk färgglatt strössel
24 Hersheys Candy Cane Kisses , oförpackade
 
Instruktioner :
1.Värm ugnen till 175 °c och lägg bakplåtspapper eller silikonmattor på 2 plåtar .
 
2.Vispa smör och socker ljust och fluffigt . Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda väl .
 
3.In en medelstor skål , vispa ihop mjöl , bakpulver och salt .
 
4.Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölk , till smörblandningen och blanda tills allt är helt blandat . Slutligen , tillsätt strösslet till degen .
 
5.Ta 1 1/2 msk deg  , rulla till bollar och lägg 12 st på varje plåt .
 
6.Baka i 12-13 minuter , eller tills kanterna blir svagt bruna och knapriga . Ta ut ur ugnen och omedelbart efter 2 minuter , tryck Hershey Kiss i mitten av degen . Rör inte plåten om du vill att de skall bibehålla sin form .
 
7.Efter 5 minuter , för över kakorna till ett sval plats och låt kallna helt . Man kan för att påskynda avsvalning sätta dom i frysen.
 
8.Förvara i en lufttät behållare i upp till 5 dagar .

 
Ingredienser:
• 3,6 dl mjöl
• 0,6 dl kakaopulver
• 1/2 tsk bakpulver
 1/4 tsk salt
• 1,2 dl neutral olja
• 1,2 dl packat ljus farinsocker
• 1,2 dl socker
• 1 stort ägg
• 1 msk röd karamellfärg
• 1/2 tsk vaniljextrakt
• 1 tsk vit vinäger
• Candy Cane Hersheys Kisses

Beskrivning :

1.Värm ugnen till 175 °. Lägg bakpapper på 2 st plåt .

2.In en liten skål , vispa mjöl , kakao , bakpulver och salt . Ställ åt sidan .

3.Vispa ihop olja ,farinsocker och socker, blanda tills slätt . Tillsätt ägget och blanda tills krämigt . Blanda i röd karamellfärg , vanilj och vinäger . Tillsätt mjölblandningen tills väl kombinerat .

4.1 1/2 msk smet, rulla till bollar och lägg 12 kakor per plåt .

5.Baka i ca 12 minuter. Ta ut från ugnen och tryck Hersheys kyss i mitten av varje kaka . Låt vila i en minut och knacka sedan försiktigt på plåten om du vill ha ett slätt utseende på kakorna . Alternativt , om du vill topparna intakta, rör inte kakorna förrän de svalnat .

Jag köpte mina Herseys Candy Cane Kisses här:
http://www.usagodis.se/
Red Velvet White Chocolate Chip Cookies
Red Velvet White Chocolate Chip Cookies
Ingredienser
7 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk majsstärkelse
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
225 gr smör, mjukt
4,8 dl strösocker
2 tsk vit vinäger (eller äpple cidervinäger)
2 stora ägg
3 tsk vaniljextrakt
3 tsk röd karamellfärg (jag tog mindre än så vilket resulterade inte fullt så röda kakor)
3,6 kopp vit choklad chips , uppdelade

Värm ugnen till 190°c .
I en skål blanda ihop mjöl , kakaopulver, majsstärkelse , bakpulver och salt , ställ åt sidan.
I en elektrisk köksmaskinen försedd med paddlar , vispa ihop smör , socker och vinäger tills ljust och fluffigt , ca 3-4 minuter . Blanda i ägg .
Lägg i vanilj och röd karamellfärg och blanda tills väl blandat . 
På låg hastighet , tillsätt de torra ingredienserna och blanda bara tills kombinerat .
Blanda i vit choklad chips ( notera :  blanda i hälften av de vita choklad chips och avsätt den andra halvan för att trycka in i toppen på de rullade bollar så att fler av dem lyser igenom när man bakar)
Ta 1 rågad msk smet och forma till bollar.
 Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn 9-11 minuter .
Låt svalna på plåten.
Förvara kakorna i en lufttät behållare .
 
Italienska mandelkakor med variation
Italienska mandelkakor grundrecept

Italienska mandelkakor med saffran

Hasselnötskakor
 
Italienska mandelkakor ca 30 st

                                    225 gr, rumstemperatur
                                        1,6 dl strösocker
                                       1 tsk vaniljextrakt
                 1 tsk mandel extrakt (byt till hasselnötsarom till

                          hasselnötskakorna eller hoppa över)
(Tillsätt 1 tsk Saffransarom till Saffransmandelkakorna)
5,9 dl vetemjöl
2,4 dl mandelmjöl (eller mald mandel) (eller hasselnötsmjöl)
 
Evt florsocker till pudring



 1.Värm ugnen till 175 °c. Lägg bakplåtspapper på två plåt.
2.Vispa smör och socker tillsammans tills ljust och fluffigt. Tillsätt vanilj och mandelextrakt och blanda. (Tillsätt saffransarom)
3.Tillsätt mjöl och mandelmjöl. Blanda väl.
4.Ta en rågad matsked av degen och rulla den till en liten boll, degen skall vara lite smulig. Tryck ner något med baksidan av en sked.
5.Tryck evt en mandel (eller hasselnöt) på toppen av varje kaka.
6.Baka i ca15 minuter.
7.Pudra med florsocker medan de är varma.
8. Låt svalna.



Avocado-Lemon cookies
Orginalrecept finns här:
 
Avocado-Lemon Cookies

1 medelstor Avocado

115 gr smör

115 gr creamcheese

2,4 dl florsocker

2 msk citron eller limejuice (de smakar rätt mycket citron)

1 tsk vaniljsocker

4,8 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

Blanda avokado, smör, grädde, ost och socker tills slätt i en matberedareTillsätt lime, vanilj, bakpulver och mjöl och blanda grundligtFyll i enspritspåse försedd med en stjärntyll. Spritsa rosor inifrån och ut på bakplåtspappersklädd plåt. Stör evt på lite saltflingor om du gillar det. Grädda i 190°c grader i 12-15 minuter.
Monster cupcakes & cookies


Monster cupcakes med Persika smak
 
Monster cookies

Vaniljkakor i form av Jack Skellington
 
Cupcakes med persika-iste
 
Recept från Hummingbird Bakery
 
 
12-16 muffins
 
 
Cupcakesmeten



4 msk Persika Iste-pulver

3 msk bara kokt vatten
80g smör, mjukt
280g strösocker
240g vetemjöl
1 msk bakpulver
200ml helmjölk
2 st  stora ägg
 
Frosting:
 
4 msk Persika Iste-pulver
 
2 dl vispgrädde
 
200 gr Cream cheese
 
Florsocker efter smak

 
1.Sätt ugnen på 190 ° C.
 
2.Häll te-pulvret i en skål , tillsätt bara kokt vatten och låt upplösas helt .
 Vispa ihop smör , socker , mjöl och bakpulver tills alla ingredienser är väl blandade och liknar fina brödsmulor .
 
3.Vispa ihop, mjölk, ägg och te-pulver i en skål. Häll tre fjärdedelar av mjölk blandningen i de torra ingredienserna och blanda på låg hastighet. Öka hastigheten till medel och hålla blanda tills slätt och tjock . Skrapa ner sidor av skålen , tillsätt resten av mjölken blandningen och fortsätta att vispa på  medelhög hastighet tills allt är blandat och smeten är slät .
 
4. Fördela smeten i muffinsformar , fyllda till två tredjedelar . Ställ i ugnen och grädda i 18-20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen.
 
5. Frostingen , lös upp te-pulvret i grädden.  Vispa Cream cheesen krämig och tillsätt gräddblandningen och lite florsocker, vispa ihop tills tjockt och spritsbart


 
6. Spritsa eller bred ut på cupcakesen och dekorera enligt önskemål.
 
7. Vill du dekorera med mönsterark följer du anvisningarna här :
 
 

Vaniljkakor
Ingredienser:
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
225 gr rumstempererat smör
2,4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljessence
evt vatten
 
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägg och vanilj.
Blanda de ihop bakpulvret och mjölet.
Blanda ner mjöl/bakpulver lite i taget så att det blir en deg.
Du kanske behöver ta hjälp av händerna. Är degen torr tillsätt lite vatten i taget tills degen är smidig. Plasta in och låt ligga i kylen ca 30 minuter.
kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du vill ha.
Baka i 175º i ca 12-16 minuter.
Låt svalna på plåten.
 
Vill du använda Mönsterark , klipper du bara ut bilderna och fäster med tex lite sylt, kristyr eller liknande, jag använde Dulche de leche.