Helgen som gått… Bortskämd till tusen…


Hur sammanfattar man en helg med nyvunna vänner som kör hit för att ”blind-date:a” familjen Kryddburk med både julmarknad, bubbel och 40-års firande?! Presenter i massor, god mat och härligt sällskap in på småtimmarna!

Jo – Bortskämd! :-P
Känner mig lyckligt bortskämd efter en sån härlig helg.

Pernilla, hennes make och 2 pojkar anlände till Öland på lördan, vi träffades i snöyran och gick på julmarknad tillsammans, sen höll vi oss här hemma inne i värmen, skålade och myste. Det är ju nåt visst med att man aldrig träffats på riktigt och så bara smäcker man ihop en helkväll (ja, å lite av natten) och så stämmer allt!! ;-)

Finaste vännen Pernilla! Som vi tjattrat på facebook och hållit låda och hör å häpna har vi faktiskt sett film ihop också. Jaaa… Fast de va ju några mil emellan oss. Haha, men roligt hade vi! :-P

Barnen fann varann ganska snabbt och var även ute framåt småtimmarna och spökade runt i snön. Det delades ut presenter i mängder från Pernillas familj, den ena efter den andra. Ja, så fantastiskt kul vi haft! Tack Pernilla, Stellan, Julius och Tim! Ni är bara för härliga hela bunten. Och en ära att få fira en 40-års dag helt apropå! :-P

Pernilla, födelsedagsbarnet själv (hon ser inte en dag ut över 30!) är en riktig fena på att göra fina saker, dekorera hemmet, baka, dona och feja i hus och skog sådär som bara en ”Bråtåsare” kan! ;-)

Detta vackra julkort har hon suttit och knåpat med i timmar kan jag gissa. Det står nu så fint på vårt köksbord och då finns dom ju kvar här på sätt och vis och man tänker på dom så fort man ser kortet.


Håll med om att det är vackert och Pernilla har verkligen en genomgående stil i allt hon gör, det är så murrigt, mysigt, varmhjärtat med färger och kontraster och så den där ”feelingen” över allt som bara lyser; Pernilla!


Baksidan av kortet.


Här ska gubben och jag ligga i sängen och dricka varm choklad med marhmallows en hel dag! ;-)


Vackra juldukar, kökshanddukar och löpare…


Brödkorg i linne med röda hjärtan, jag som älskar hjärtan!!


Muffinsformar! Rosa, turkos och prickigt 50-tal! :-P


Hon är en fena i köket Pernilla! Här levererar hon de vackraste struvorna hon har gjort själv i sötaste pappers-boxen.


Åt mat gjorde vi också… Men det kommer i ett annat inlägg! :-P

The post Helgen som gått… Bortskämd till tusen… appeared first on Kryddburken.se.

Ett recept kommer postat

 

Lite tidigt men om man ska hinna göra något kul så kanske det är dags…
Här kommer ett tips om annorlunda julkort!

Julen handlar ju om att sprida glädje. Finns det något bättre sätt att sprida glädje än genom god mat? Ibland är det kul att hitta nya spännande recept men vid vissa tillfällen är det de traditionella recepten som alltid vinner och julen är en sådan tid där vi har mycket “måsten” som ska finnas på bordet.

 

Saffran tillhör en av julens alla kryddor. Den för tankarna till julbak och främst lussekatter men det finns andra varianter så som saffranskaka och saffransbullar. Kryddan är världens dyraste men det krävs ingen stor mängd för att den härliga smaken ska komma fram. Med sin gula färg i maträtter och bakverk är saffran även en fröjd för ögat. Doften i köket efter ett saffransbak är obetalbar…

 

På bloggen har jag delat med mig av recept där saffran är huvudingrediensen och i år funderar jag på att återanvända dem men på ett lite annorlunda vis. Att skicka och få julkort  hör ju julen till. Med en matig hälsning innehållandes bild av bakverket på framsidan och inuti tillhörande recept får mottagaren ett kort som sticker ut bland alla tomtar och julgranskulor mm. Lägg till en personlig hälsning och varför inte ett medskick av en saffranspåse så blir det säkert ett  uppskattat julkort. Kunde se ut så här i mitt fall:

 

Bloggar etiketter: ,