Mättande frukost
Många börjar sin dag med att öppna en risifrutti eller en kesoburk med tillsatta bär och nötter i locket.
Dagens tips är mitt alternativ till dem, en snabblagad och lite lyxig frukosträtt.
Så mycket godare och nyttigare än exemplen här ovan, kanske nåt att testa till söndagsbrunchen?
Ät, njut och må gott!
Hallonkeso 2 port
2 dl keso
2 dl vispad grädde
1 dl blandade nötter
Vaniljpulver/vaniljessens efter smak
1 dl skogshallon
Jag mosar keson med en gaffel, så kornen blir lite mindre, tycker det blir godare.
Blanda med grovhackade nötter och vaniljpulver.
Låt stå en liten stund, så kommer vaniljsmaken fram mer.
Vispa grädden, inte alltför hård, vänd försiktigt ner kesoröran i grädden.
Lägg upp i glas och servera med hallon eller andra bär.
Har du inte egenplockade hallon i frysen så koka de köpta först innan du använder dem, så du inte får i dig bakterier som kan finnas på de importerade.
Här hittar du ett nästan lika snabbfixat exempel på en god frukost, mina vårgröna våfflor.
Tips på kokböcker
Fler av mina recept med våra svenska superbär hittar du i kokbokslänkarna här nere.
Bilden längst ner visar olika sorters sylt sötad med frukt istället för socker/sötningsmedel från Gröna, sköna tillbehör.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv