Sommarsallader är bland det bästa jag vet! Antingen de är matiga, fruktiga eller som tillbehör till grillat så är det verkligen bland det godaste sommartid!
Så fort sommaren kommer får jag inspiration att laborera med sallader på längden och tvären som jag sällan annars har vintertid. Då blir det mest kycklingsallad med rhode islanddressing eller något annat vanligt, tråkigt.
Men NU - Nu frodas sommarsalladerna en efter en och inspirationen kan ju inget annat flöda när utbudet av fräscha sommarprimörer fullkomligt spirar överallt.
Här jag jag gjort en matigt, väldig enkelt med fy bubblans så god sparrissallad med pasta, grönsaker, ädelost och knaperstekt bacon. Nu blir de banne mig några repriser på den här också för den gillades av samtliga i familjen och ska absolut packas ner i nån kommande strandväska.
Ät den kall eller nygjord, lätt ljummen. Osten mår bäst om den får smälta ner lite extra på den varma pastan… Bara ett tips…
4 port
Det här behöver du :
2 port kokt pasta
2 knippen grön sparris
250 gram bacon
120 gram kvibille ädelost
1 knipplök
Tomat
Paprika
Gurka
GÖR SÅHÄR :
Koka pasta och sparris al dente. Häll av och ringla över en god olivolja. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Blanda pasta och sparris på ett fat. Smula över osten, blanda ner övriga grönsaker och toppa med bacon.