Köttfärslimpa med skirat smör

En köttfärslimpa min mor ofta gjorde

500 gram köttfärs gärna gärsbetes
1 ägg
1 dl gröna frysta ärtor
salt och peppar
lite lökpulver

Blanda samman allt och forma till en limpa och lägg i en ugnsfast form och klutta ut rikligt med smör runt omkring och över.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Eller tills den är klar.
Smält smör ca 30-50 gram per person att servera till, om inte smöret i formen räcker.

Bloggar etiketter: , ,

Stifadokryddad köttfärssås med rödvin

500 gram gräsbetesköttfärs
1 stor gul lök hackad
1 pressad vitlöksklyfta
smör
1-1,5 dl rött torrt vin ( kan uteslutas)
250 gram krossade tomater
0,5  tsk kanel
1/2-1 krm mald nejlika
2 tsk oregano
salt och peppar
1 lagerblad

Gör så här:

Fräs köttfärs och hackad lök i rejält med smör.
Krydda och slå på vinet och tomatkrosset. Utesluter du vin kan du ta i vatten och buljong.
Låt småputtra i 10 minuter och servera med en klick creme fraiche. Även shiratakinudlar funkar fint till och givetvis allehanda grönsaker.

 

 

/p

Bloggar etiketter: , ,