Husmansfavorit
Idag får du tips på en riktigt krämig och god kycklinglevergryta.
Lever och annan inälvsmat är så otroligt hälsosam, så försök få in lite mer av den i din vardag.
Jag vet att många av mina följare har lite svårt för lever, men prova den här milda kycklinglevern så kan jag nästan lova att du kommer att ändra uppfattning.
Här kan du läsa ett inlägg inne hos Diet Doctor (Fd Kostdoktorn) som är riktigt intressant Lever – Älskad och avskydd.
Gräddstuvad kycklinglever ca 3 port
500 g färsk kycklinglever
2 gula lökar
3 msk smör
3 dl grädde/kokosgrädde
1 dl kycklingbuljong
1 msk tamarisoja
Salt och peppar
Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten och låt rinna av väl i durkslag.
Bryn smör i stekpanna och stek levern i omgångar.
Salta och peppra, lägg över i en gryta.
Stek inte för många leverbitar åt gången så får de bättre stekyta.
Skär löken i smala klyftor, stek även dem i smör och blanda med levern.
Häll lite vatten i stekpannan, koka ur skyn och häll över i grytan.
Tillsätt buljong och soja, koka upp och rör ner grädden, låt puttra tills såsen tjocknat.
Servera med broccoli, lingon och en färsk vitkålssallad med solrosfrön och senapsdressing.
Vill du ta del av fler recept på god, lättlagad och näringsrik vardagsmat så ta gärna en titt på någon av mina kokböcker.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken