Visst var det smörgåstårta vi mumsade på igår på alla hjärtans dag!! Vad annars? Gjorde en väldigt enkel och sparsam tårta på det som fanns hemma. Fyllningen i två lager består av ägg/mjukost och ett annat lager där jag tänkt skinka/mimosa men väl hemma efter jobbet så hittade jag varken skinka, bog, eller kassler i frysen som jag precis hade för mig att jag hade så det fick bli bacon!
Den knaperstekte jag först av allt och lät svalna och bytte bara ut mot skinkan, blev kanongott och lite krispigt, rökigt med baconsmaken, så det rekommenderar jag verkligen! Man tager vad man haver…
Påläggskinkan ovanpå ville jag just ha ovanpå så den sparade jag till garneringen. Och förutom skinkrosor blev det gurkskivor, äggskivor och osthjärtan utstansade med pepparkaksform! Lite kul och lyxigt sådär en dag mitt i veckan!
Jodå, det blev en dessert också, o lite fint pyssel och presenter, återkommer med detta lite senare…
Jag är nog en obotlig romantiker och tycker visst man kan ösa på med kärlek och hjärtan och små presenter, inte bara en dag som alla hjärtans dag, men det blir alltid lite extra då!
4 port
Hjärtformad smörgåstårta
9 skivor franskbröd + lite extra småbitar att ”lappa” med…
Grundröra : 2½ dl löst vispad grädde + 2 msk majonäs, salt & vitpeppar
Lager 1 :
3 kokta ägg
3 msk mjukost
+ lite av grundröran
Lager 2 :
200 gram knaperstekt bacon
½ burk konserverade mandariner
+ lite av grundröran
Garnering :
½ gurka
3 kokta ägg
200 gram rökt skinka, tunna skivor
2 skivor ost + pepparkaksform ”hjärta”
Smörgåstårta är aldrig fel!