Utflyktsmat
Idag är det Picknickens Dag och som du säkert sett härinne så är jag väldigt förtjust i att ta med mig maten ut i det fria.
Här får du mitt recept på fyllda rostbiffrullar att njuta av på en solig utflykt.
Fyllda rostbiffrullar 2 port
200 g skivad rostbiff eller tjälknöl
1 finhackad avokado
1 dl keso
2 msk crème fraiche eller majonnäs
2 msk fintärnat äpple
5 cm strimlad purjolök
½ tsk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar
Blanda alla ingredienser till röran. Lägg ut rostbiffen på en skärbräda.
Klicka på en matsked av röran i ena änden av rostbiffen och rulla ihop.
Lägg i lådor och fyll på med en sallad av avokado, cocktailtomater, gurka och purjolök.
Ringla gärna över olivolja och balsamvinäger, det förhöjer smakerna.
Fler goda picknickstips finns i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och i Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.