Smakrikt smör
Igår tog jag en riktig långpromenad i värmen och besökte den bästa matbutik jag nånsin sett.
Whole Foods Market, en butikskedja med bara ekologisk mat, gissa om jag trivdes där :)
Det blir mer och mer populärt med ekologisk, sockerfri, glutenfri och tillsatsfri mat även här i USA, så roligt att se den här typen av butik.
Det här med att hitta riktigt bra, ekologisk mat är lika viktigt för mig när jag är utomlands som hemma, så då kan det bli rätt långa promenader för att få tag på fina råvaror.
Vi lever ju inte ett semesterliv när vi är på våra långresor, nästan all mat lagas som vanligt hemma i lägenheten.
Träning och motion ingår också dagligen, så då brukar jag kombinera nytta med nöje när jag går och handlar.
Kunde inte handla med så mycket eftersom jag gick ca 7 km fram och tillbaka till affären i +30, men lite gott fick följa med.
Hade som tur var fått låna en mjuk kylväska och frysklampar, så det fungerade fint att handla både kotletter, kyckling, kalkonkorv, fisk och färsk koriander.
Jag använder mycket koriander i mitt kök här i Florida, det är så gott i både sallader, salsor och smör.
Jag har hittat en mycket god, ekologisk tomatsalsa på min vanliga matbutik Winn Dixie som jag använde till det här smöret.
Vill du göra egen tomatsås så hittar du recept på chilisås från Grillmat LCHF här.
Här kan du köpa min grillbok på Bokus för 190 kr, på engelska kostar den 199 kr som vanlig bok och 329 kr som E-bok.
Kryddsmör med tomat och koriander
100 g smör
½ dl finhackad koriander
2 msk chilisås
Salt och chiliflingor
Skär smöret i bitar och lägg i en skål att mjukna en stund.
Mosa med en gaffel eller kör med elvisp tills det blir fluffigt.
Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda väl. Smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta.
Jag serverade smöret till stekta karrékotletter och stekt paprika med lök och tomat.
En sallad på bladgrönsaker med olivolja, kokosvinäger och mandlar blev gott till.
Här nedan ser du lite bilder från Whole Foods Market.