Receptet kommer från Kate Bracks bok The sweet Life
1 msk socker
4 ägg
1,8 dl mjölk
1,8 dl grädde
75 gr socker
1 tsk vaniljsocker
(orginalreceptet har skal från 1 apelsin istället)
8 st små croissanter eller 400 gr
75 gr blåbär
1 msk florsocker
vaniljsglass till servering
Ugn:170°c
Smöra en form med smör och strö 1 msk socker. Häll bort överflödigt socker. Formen skall rymma 1 liter.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, socker och vaniljsocker tills slätt.
Riv varje croissant i 4 delar och lägg i ett lager i formen.
Strö över blåbären.
Häll över den flytande blandningen.
Låt stå i ca 30 minuter så att croissanterna suger åt sig.
Pudra puddingen med 1 msk florsocker och baka i 45-50 minuter tills stanningen har stannat och puddingen fått en fin brun färg.
Servera varm med vaniljglass.