Toast egg burger

toast_egg_burger
Enkel match till middag, bröd, färs, ägg och grönsaker och så vansinnigt gott! Några stänk HP eller chilisås och saken är biff. – Eller toast egg burger!  Med extra lös gul som får rinna ner sådär härligt över hamburgaren. :-P Mer behövs inte.

Ibland går det väldigt fort att svänga ihop kvällsmiddagen. Idag ska jag dock krångla till det lite mer och göra en god fiskgratäng med räkost och potatis till, självklart ska ni få receptet sen.

Burgare 4 st
400 gram nötfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen

GÖR SÅHÄR : 
Blanda samtliga ingredienser. Forma till burgare för hand eller i press. Stek i het panna med smör ca 2 min på varje sidan.

Tillbehör : 
Stekt toast eller surdegsbröd
Stekt ägg
Grönsaker
Chilisås

toast_egg_burger_

stekta_ägg_toast_burger
Perfekt stekta ägg med hel gula blir bäst på låg värme, smör i pannan och salta bara på äggvitan. ;-)

Chicken burger

kycklingburgare_burgare_kyckling_chicken_burger
Nicke och jag åker söderut nästa helg till ett väldigt speciellt ställe där just hamburgare, rock a billy och cadillac står på menyn så vi ordnande en liten egen ”Burger night” med barnen här hemma igårkväll. Alla fick ”bygga” sin egen burgare (använde oss av McDonalds webbsida) vad den skulle innehålla och hur den skulle se ut, sen döptes dom allihopa av var och en och skrevs upp på menyn! :-P

Det fixades med placeringskort och barnen klädde upp sig som små rock billy´s medan Nicke och jag fixade i köket. En helfestligt och supermysig kväll som vi avslutande med fångarna på fortet i TV-soffan, inte så liiiite mätta! :-P

  • Texas hot burger (Nicke)
  • Original (Jag)
  • Chicken queen (Joline)
  • Di-di burgare (Max)

Eftersom Joline och Max ville ha kycklingburgare så skulle dom naturligtvis få det. Nicke stod för dom vanliga burgarna till oss och jag fixade barnens. Har faktiskt aldrig provat att göra just egna kycklingburgare men det var riktigt gott, var ju tvungen att provsmaka deras lite också! ;-) Ett enkelt recept utan krångel som ger saftiga burgare med mycket smak. Lätt som en plätt!

Här kommer receptet på kycklingburgarna, 2 st stora : 
2 kycklingfiléer
1 ägg
2 msk mjölk el. grädde
Tonys grillkrydda
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar. Lägg i matberedare tillsammans med 1 ägg, lite Tony´s grillkrydda, salt och peppar. Kör inte matberdaren på fullt utan ”pulsera” av och på några gånger annars får du bara en seg, trådig massa. Kör tills du är nöjd med konsistensen. Forma till burgare och vänd i panko ströbröd. Stek i stekpanna.

Tillbehör : 
Isbergssallad
Tomat
Bostongurka
Saltgurka
Cheddarost
Rå lök
Rostad lök
Jalapeno
Söt-stark senap
Ketchup
Hamburgerdressing /peppardressing
Chilibearnaise

kyckling_burgare_
Två kycklingfiléer skurna i bitar. Kör ”pulserande” i matberedaren tillsammans med ett ägg, salt, peppar, grillkrydda och en skvätt mjölk. Forma till burgare och vänd i panko ströbröd.

kycklingburgare_recept
Stek i het panna tills kycklingburgarna är genomstekta och ingen rosa köttsaft tränger ut när du trycker lätt på dom.

kycklingburgare_hamburgare
Vid sidan om kycklingburgare ska nu hamburgarna ner i stekpannan!

burger_night_dinner
Burger time! :-P

burgare_hamburgare
Och de resterande tre burgarna… Ni kan aldrig gissa vilken som är Nickes va….? ;-)