Floridakyckling
Häromdagen fick vi en pinfärsk kokosnöt av en granne, så då blev det till att skapa en rätt med passande ingredienser.
Hittat fin ekokyckling och grönsaker på Whole Foods Market och på vår närmaste matvaruaffär Winn Dixie, så det fick bli en smakrik wok.
Vi har det verkligen bra på vår hälsoresa, har tagit en hel del ledigt från datorn också, som du märker.
Jag har några nya recept fotograferade, så det blir lite att roa mig med att skriva om när jag är hemma i höstmörkret om en vecka.
I helgen som gick blev det mycket båtåkande, passade på att se världens största båtmässa på nära håll, genom att åka vattentaxi.
Det finns två typer av Water Taxi på floden New River, en för 26 dollar där man får åka så mycket man vill under hela dagen.
Sen finns även Water Trolley som är gratis, vi har åkt några turer i Down Town, de centrala delarna av Fort Lauderdale.
Efter receptet följer en del bilder av allt det vackra vi fått uppleva sjövägen, båtarna och villorna vid vattnet är verkligen något alldeles extra.
Lite fler bilder från båtturerna hittar du här på min engelska blogg, LCHF Made in Sweden.
Kycklingwok 2 port
400 g kycklingbröst
3 dl strimlad vitkål
3 dl strimlad zucchini
1 dl färsk kokos i småbitar
1 dl kokosmjölk
2 msk finhackad ingefära
2 vitlöksklyftor
3-4 msk kokosolja
1 msk curry
Salt och chiliflingor
Lite limesaft eller vinäger
Skär kycklingbrösten i skivor på längden, sen i strimlor.
Stek dem i kokosolja, krydda med salt, curry och chili. Häll upp i en skål så länge, torka ur pannan och bryn zucchini och vitkål.
I en annan panna bryner du kokosbitarna med ingefära och vitlök en stund så de får lite färg.
Blanda allt, häll på kokosmjölken och hetta upp snabbt. Smaka av om du vill ha mer kryddor.
En skvätt lime eller vinäger sätter extra sting på rätten, jag har hittat en fantastiskt god kokosvinäger från Coconut Secret på Winn Dixie.