En lite finare pannbiff
En fin pannbiffsmet åt Wallenbergshållet får du genom att blanda färsen med grädde och äggula.
Istället för ströbröd så blandar jag i psylliumfrön eller chiafrön och låter dem svälla.
En majonnässås och en syrlig sallad med färsk koriander, blir ett gott tillbehör till biffarna.
Smaken på färsk koriander är ju väldigt speciell, lite parfymerad.
Tillsammans med gurka, tomat, citron, kallpressad olivolja och lite flingsalt blir det en väldigt god sallad till de smakrika biffarna.
Fler av mina recept på både finare och enklare rätter hittar du i ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”.
Baconlindade pannbiffar 2-3 port
400 g blandfärs
6 skivor bacon
½ dl grädde/kokosgrädde
1 äggula
2 msk psylliumfrön eller chiafrön
1 msk sesamfrön
1 msk grovkornig senap
½ tsk Worcestershiresauce
Salt och peppar
2 msk smör till stekning
Blanda allt till smeten, rör sen i färsen försiktigt, låt stå i kyl och svälla i några timmar.
Forma färsen till 6 runda biffar, linda en baconskiva runt varje, fäst änden med en tandpetare.
Bryn biffarna ordentligt på båda sidor, salta och peppra.
Låt eftersteka på medelvärme i ca 10 minuter, beroende på hur tjocka biffar du gjort, vänd ett par gånger.
Paprikamajonnäs
1 dl majonnäs
½ röd paprika
1 tsk paprikapulver
½ tsk balsamvinäger
Lite flingsalt
Finhacka paprikan och blanda med övriga ingredienser.
Låt stå i kylen för att mogna i smaken en stund, smaka av om du vill ha mer sälta eller syra.