Man refererar till Professor Lars Rydén som gjort en stor studie på diabetesjuka människor då de lättast får hjärt/kärlsjukdomar.
Man har givit dem 1 gram omega 3.
Vill ni läsa många bra kommentarer så läs hos Annika Dahlqvist inlägg.
Mina tankar går så här:
man ger 1 gram omega 3 till sjuka människor som har diabetes på grund av för mkt kolhydrater i kosten och sådan kost vet vi ju alla är omega 6 stinn…
Hur ska 1 gram överhuvudtaget kunna hjälpa sjuka människor när man rekommendera minst 2,5 gram?
+ att dessa människor mest troligt fortsatte sin omega 6 stinna kost som ju driver inflammation?
Och underhöll sin insulinresistens med massor av kolhydrater…
Nej, här kommer vi forsätta på inslagna vägen och ta vår lilla omega 3 hutt av Oil4life.
Nu har vi precis avslutat vår balanserings kur och övergått till underhåll, dvs daily oljan.
Vi har nu valt att göra en månadsprenumerering.
Denna olja är troligtvis bland de bästa på marknaden (många lär ju vara härskna) och rekommenderas av fler kända LCHF´are så som Bitten Jonsson, Sanna Edhin och Anna Hallén mfl om jag inte missminner mig.
Jag har tyvärr fått erkänna att trots vårt frekventa ätande av gräsbetes och ingen omega 6 oljor så långt ögat når och därmed heller inget spannmål så har vi dåligt med omega 3 i vårt blod enligt analys. Vill någon absolut se min analys så kan man maila mig och få koden.
Detta gjorde att maken också gjorde en analys och hans blod innehöll ännu mindre omega 3 än mitt.
Det avgjorde då att vi alla 3 i familjen har gått en 100 dagars kur för att balansera upp omega 3 och nu återstår det bara att skicka in en ny analys för att checka av och underhålla nivån som är uppnådd.
Så ta ansvar för din hälsa och ät fet vild fisk minst 3-4 gg veckan eller en burk makrill i tomatsås 5 gånger i veckan( fixar inte vi), eller välj tillskott (vi valt).