Ett måste på varje Påskbuffé
Här kommer en liten extra godsak inför Påsken. Kom på att jag inte hade något recept på ägghalvor i min receptsamling.
Om Du missat det, så kommer här en länk till mina övriga 85 tips för en läcker LCHF-buffé.
Kokta ägghalvor var bland det som gick mest på buffé när jag jobbade på restaurang, så gör en stor sats.
Om Du bor i Jämtland och vill läsa lite mer om mig, så blir det ett långt personporträtt skrivet av Sara Strömberg i helgbilagan som kommer med Länstidningen på Påskafton.
Vet inte om artikeln kommer att finnas på nätet, men länkar dit om så blir fallet.
Någon gång under april dyker jag också upp i tidningen Land. Den når lite fler läsare, 534000 per nummer enligt en undersökning i fjol.
I och med det här inlägget tar jag semester från skrivandet ett tag och vilar fingrarna inför kommande uppdrag.
Njuter av värme och ledighet i Turkiet tillsammans med Särbo L, efter en intensiv period här hemma.
Ska bli så skönt att återvända till vår hyrda lägenhet i Alanya, marskylan och blåsten har gjort mig ordentligt stel i muskler och leder.
Men det har varit en riktigt spännande månad här hemma. Flera intressanta och roliga möten med journalister och en hel del att göra med de olika projekt jag är inblandad i.
Den 16 april öppnar Sveriges första snabbmatsrestaurang med inriktning på LCHF/Paleo, Restaurang Primaten i Uppsala, med bara naturlig mat på ekologiska råvaror.
Där har jag fått vara med på ett rätt stort hörn och skapat menyn, vilken utmaning.
Samma typ av roligt och kreativt arbete som jag sysslade med när jag jobbade som Köksmästare för sådär en 15 år sen.
Nu helt på villkor som min rygg klarar, med bara tankearbete och skrivande av recept.
Men Du blir ändå inte utan läsning om god och nyttig mat härinne.
Har förinställt inlägg för de närmaste veckorna, så Du inte ska sakna mig alltför mycket…
Reklam för Hälsoresor med Anna Hallén
Dagens äggrecept har jag gjort inför min Tapaskurs på Anna Hallén’s Zumbaresa till Gran Canaria i maj.
Resan går den 12-19 maj. Bilderna här ovan kommer från förra årets resa, den översta från den härliga bergsvandringen med Rocky Adventure.
Har Du eller någon Du bryr Dig om en stor övervikt som är besvärlig att få bukt med? Då finns chansen att följa med på en Hälsoresa också i juni.
Anna Hallen arrangerar då LCHF-Camp, en tvåveckors intensivkurs för att förändra både kropp och själ till det bättre.
Den resan går också till Gran Canaria och kan vara just det avstamp som behövs, för att bli av med den besvärliga övervikten för gott.
Anna Hallén, Marie Erlandsson-Tordsjänta, Eva Larsdotter och undertecknad kommer att göra allt för att deltagarna ska få en nystart.
Ny kunskap på vägen till ett bättre förhållande till mat, träning, sockerberoende och allt som följer i överviktens spår.
Resan med helpension, läcker LCHF-mat och mängder med föreläsningar och träningspass äger rum 2-16 juni.
Mer om LCHF-Camp och hela programmet finns att läsa här hos researrangören Gran Canaria Experten.
Resan kostar 24900 och möjlighet till räntefri avbetalning på 24 månader finns att ansöka genom arrangören.
Kanske Du också kan få ett friskvårdsbidrag som hjälp från Din arbetsgivare?
Det blir många resor för min del under vår och försommar, något jag verkligen ser fram emot.
Har alltid älskat att resa, se nya platser och möta andra kulturer.
I kväll flyger vi iväg mot Turkiet, så det får bli fina lantägg köpta på grönsaksmarknaden till vårt Påskbord.
GLAD PÅSK
Fyllda Ägghalvor
6 hårdkokta Ekologiska Ägg
1 dl Aioli
3 msk finhackade, Ugnstorkade Tomater i olja
1 tsk finhackad Chili
Havssalt
Dela äggen och plocka ur gulan. Mosa dem i en skål med en gaffel.
Blanda äggulorna med aioli, tomater och chili. Smaka av med lite salt.
Lägg en klick äggröra på varje ägghalva.
Servera på Påskbuffén eller som Tapas med Spanska korvar och skinkor.
Lite extra njutning från mitt kök till Påsken, hittar Du idag här hos Kostrådgivarna.