Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

2 msk Bakery+ = 3 msk sötrix o 1/4 krm stevia

IMG_2766Det uppstår frågor omkring dosering av bakery+ i förhållande till min  sötning i boken Baka med LCHF.

I Baka med LCHF så använder jag  ca 3 msk sötrix-flor, som är erytritol och finns i märken som sukrin, sötin, sötrix och ICA-Sötströ.
Dessa 3 msk blandade ajg med 1/4- 1/2 krm stevia ca 300 gånger sötare än socker. Denna blandning är min uppfinning, denna blandning som sedan kom att spridas snabbt i lchf bak-kretsar. Vid den tiden då Baka med LCHF kom ut fanns inte några färdiga blandningar stevia-erytritol överhuvudtaget.

De blandningar som finns på marknaden har kommit till under de sista två åren. Företagen upptäckte att man kan blanda dessa två efter att jag upptäckte att bästa sötman är när man blandar dem. Då kom det ut Sukrin+ som är 2 gånger sötare än socker och sedan kom Bakery+ som är 3 gånger sötare än socker och som jag själv varit med om att ta fram och som också är det bästa sockret på marknaden just nu.

Jag nämner inte de blandningar som är 5 gånger sötare än socker för dom fungerar inte, det är för mkt steviasmak i dem och då får man ändå blanda ut dom med  ca 2 msk erytritol och då är ju tanken med ”1 påse att ta ifrån” borta ändå så…

Så jag hoppas att alla kan ha överinseende att min sötningsuppfinning i boken Baka med LCHF  är som den är, då det var det enda som fanns tillgängligt då och NU så finns Bakery+ och min nya bok Kakor och desserter med LCHF som utkommer 7 april där kommer Bakery+ stå i recepten! Den kan nu förbokas till 20 kr i rabatterat pris skriv dessert i kassan bara! Bilden visar Blåbärmoussetårtan ur boken Kakor och desserter med LCHF.

Ber så mycket om ursäkt om detta ställer till det för nya bakare.

 

 

Köttbullar och Makaroner – inte riktigt min stil…..
.......men ibland finns det varken inspiration eller ork till något annat. 

Har alltså jobbat kväll denna lite regniga och småtrista tisdag. 
Blir att man får skynda sig hemåt, hämta upp hos någon kompis, kanske.

Så utan att vara väl förberedd med planerad och klar middagsmat i kylen, fick det bli denna enkla variant av middagsmat idag.


(bild lånad från barnfamilj.se)
Köttbullar och Makaroner – inte riktigt min stil…..
.......men ibland finns det varken inspiration eller ork till något annat. 

Har alltså jobbat kväll denna lite regniga och småtrista tisdag. 
Blir att man får skynda sig hemåt, hämta upp hos någon kompis, kanske.

Så utan att vara väl förberedd med planerad och klar middagsmat i kylen, fick det bli denna enkla variant av middagsmat idag.


(bild lånad från barnfamilj.se)
Köttbullar och Makaroner – inte riktigt min stil…..
.......men ibland finns det varken inspiration eller ork till något annat. 

Har alltså jobbat kväll denna lite regniga och småtrista tisdag. 
Blir att man får skynda sig hemåt, hämta upp hos någon kompis, kanske.

Så utan att vara väl förberedd med planerad och klar middagsmat i kylen, fick det bli denna enkla variant av middagsmat idag.


(bild lånad från barnfamilj.se)
Bra nyhet om mättat fett

smor3men tröttsam avslutning … som vanligt…
Från svt.se

”Det finns inga direkta bevis för att mättat fett är farligare för hjärtat än fleromättat fett. Det konstaterar forskare vid University of Cambridge i tidskriften Annals of Internal Medicine efter att ha granskat 72 studier på området.

Enligt alla rekommendationer bör vi äta mindre av det fett som finns i smör, ost och grädde och i stället äta mer av det fett som kommer från växtriket – som margarin.

Men hårda bevis för att mättat fett ökar risken för hjärtinfarkt saknas, säger forskarna till BBC News. Inte i någon av de 72 studierna som forskarna granskade var mättat fett associerat med ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Sedan tidigare vet man dock att mättat fett kan påverka kolesterolet negativt, något som i sin tur kan öka risken för exempelvis hjärtinfarkt”

Ät smör förfanken!!

 

Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))