Lyxfrukost
Lyxfrukost
Källa: Froderberg
Portioner: 1

Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.

Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.
Lyxfrukost.
Lyxfrukost.
Källa: Froderberg
Portioner: 1

Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.

Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.
Reser till Rom och tar bloggledigt!

imagesNu tar jag bloggledigt och ledigt från hela vardagen, reser till Rom och njuter lite vår i Rom och Italien!

Jag ska också njuta gelato, vino rosso, formaggio, prosciutto och vi måste se till att få lite burro till frukost och middagarna ;)

Ha det gott alla!

 

 

Två kokta ägg…..
Ledig helg !!......underbart och ett strålande väder just nu, här i göteborgstrakten.

Inget att göra ??!!......nej, inte här...

Upp tidigt för att köra mellantösen till frukostmöte innan stundande DM-match på Heden.

Sedan hem och få iväg lillan till handbollsträningen.

Nu två kokta ägg på spisen, innan fortsatta aktiviteter som denna dag har att erbjuda :))

Två kokta ägg…..
Ledig helg !!......underbart och ett strålande väder just nu, här i göteborgstrakten.

Inget att göra ??!!......nej, inte här...

Upp tidigt för att köra mellantösen till frukostmöte innan stundande DM-match på Heden.

Sedan hem och få iväg lillan till handbollsträningen.

Nu två kokta ägg på spisen, innan fortsatta aktiviteter som denna dag har att erbjuda :))

Två kokta ägg…..
Ledig helg !!......underbart och ett strålande väder just nu, här i göteborgstrakten.

Inget att göra ??!!......nej, inte här...

Upp tidigt för att köra mellantösen till frukostmöte innan stundande DM-match på Heden.

Sedan hem och få iväg lillan till handbollsträningen.

Nu två kokta ägg på spisen, innan fortsatta aktiviteter som denna dag har att erbjuda :))

Kokoskaffe
Källa:
Portioner: 1

Ingredienser:
Ca 2-3 tsk kokosolja
Starkt kaffe
En skvätt grädde
Gör så här:
Ta ett par skedar av kokosoljan och sätt i godaste muggen. Slå på hett kaffe och rör om så att kokosoljan smälter. Häll på en skvätt grädde. Drick och njut!
Passar bra till frukost eller mellis då det är mycket mättande dryck.
Sportlovsmorgon och mysfrukost med barnen

bodum_tekanna
Första dagen på barnens sportlov och vi laddar upp med mysfrukost. Goda smörgåsar och nybryggt the.

Vad har vi för planer för veckan nu då? Har inte spikat något mer än biobesök i Kalmar på onsdag, vi har ju inte sett ”Hundraåringen” ännu så den får det bli. Några små utflykter med hund och matsäck, pyssla lite inne och bara ha det bra. Nån snö har vi ju inte kvar här på ön så snögubbar och pulkabacke blir det inte detta sportlov, lite synd ändå…

Nä nu är det hög tid att få på sig lite kläder och ge sig ut i solen, även om det blåser så trädkronorna dignar så måste man ju ha frisk luft! ;-)

Hittade en så läcker tekanna från Bodum på Zalando, liten och smidigt och framförallt snygg! :-P Muggarna kommer också därifrån, blev lite kär i elefanterna och färgen – rött finns ju överallt i mitt kök så jag har svårt att bryta den stilen.

frukost_sportlov_bodum_tekanna

Fruktyoughurt på kvarg
Källa: Kom på det själv och upptäckte att det blev sjukt gott
Portioner: 1

Ingredienser:
-ca 50g frusna hallon (Garants hallon 5g kolh/100g)
-250g kvarg - En skvätt funlight jordgubb ( 0g kolh/dl)

Gör så här:
Börja med att tina bären i en skål. Häll i en skvätt med fun light av valfri bärsmak, jag körde på jordgubb. Blanda sedan i kvargen (försiktigt så det inte skvimpar över) tills det får samma konsistens som lite tjockare yoghurt.
KLART!!

Den blir lite gräddig än vanlig yoghurt om du köper fetare kvarg runt 10% men det tycker jag bara gör det godare.

Passar perfekt till frukost, mellanmål eller som efterrätt om man är lite sötsugen.


Äggmjölk till små barn istället för välling?

äggmjölkDet har kommit att pratas om äggmjölk istället för välling till små barn och  då jag skrivit lite om det förut lite luftigt så tänker jag berätta mer nu.

Mitt bas-recept är:
1 helt ägg och 2 gulor, mixar dem med kakao säkert 2 tsk eller mer.
Kokar upp 2 dl vatten och runt 40-50 gram osaltat smör och/eller annat gott fett som kokosfett med eller utan smak.
Jag låter smörvattnet koka upp flera gånger och häller i lite i taget och mixar ca 3 gg, allt för att vara säker på att äggmjölken kommer upp i över 70 grader. Rå äggvita innehåller avidin och är ohälsosamt i stora mängder och ofta.

Detta är min äggmjölk.

När det då kommer till barn så måste man ju tänka lite själv, detta är ju dels en vuxen portion och ofta dricker jag den som en frukost eller måltidsersättning på sjukhus o flyg odyl. Till små barn måste man ju modifiera det hela. Ex så är ju kokosfett något som faktiskt alla måste vänja sig vid, vid överdosering blir det ofta illamående och tom ont i magen.

Men när man nu då inte vill ge dessa onyttiga vällingar och pappgröter (som jag kallar dom) så gör man en god äggmjölk enligt följande:
Först så är det mest viktigt att amma så länge man bara kan.
Är det riktigt små barn som aldrig ätit ägg ger man bara gulorna inte vitan. När man sedan anser att hela ägg kan introduceras gör man mer enligt basreceptet. Nedan följer ett recept för små barn:
3 äggulor bör räcka fint och ca 2 dl vatten. (Smaksättning behövs inte om barnet är litet, de är inte vana vid att allt måste smaka något.) Koka upp vattnet och ca 30 gram ekologiskt smör (allra helst opastöriserat gräsbetessmör)  och slå det kokande över gulorna och mixa samtidigt, låt vattnet få koka  och slå på i två omgångar helst.
Blir barnet mätt och nöjd så räcker det så här, öka annars med lite smör och ev en gula till.

Vill man introducera kokosfett bör detta göras väldigt försiktigt, med max 0,5 tsk första gångerna och sedan öka så sakteliga. Tycker barn inte ska ha mer än 1 msk (15 ml) som max. Det bör ta flera veckor att komma upp till denna 1 msk.
Vi vuxna behöver ju egentligen bara runt 3 msk som ju brukar räknas som en ”terapeutisk dos”.

Hoppas detta var lite klargörande om hur jag skulle gjort om jag fick börja om från början med mina barn. MEN det är du som avgör HUR du gör och DU kan aldrig lägga över ansvaret på andra. Så läs noga på och bestäm dig för hur du vill göra med just dina barn och sedan får man stå för det.