Hudcancerdagen idag…

IMAG1455Det kvittar hur man informerar oss om solens farlighet och hudcancer, hudcancern ökar katastrofalt säger man idag på nyheterna och upplyser oss om att idag är det hudcancerdagen -Euromelanoma Day…

Varför är det ingen som drar paralellerna mellan vår fetträdsla och fetmaökningen och solrädsla och hudcancerökning?
Tänk om detta förhåller sig på samma sätt?

Vi undviker solen genom att smörja oss med allehanda (cancerframkallande?) kemikalier i form av solskyddsfaktor och i detta solfattiga land där många av oss jobbar inne året runt och de 4 semesterveckorna vi i bästa fall får kanske regnar bort ( se bild)  och alla har ju definitivt ingen möjlighet att åka på solsemesterar heller.
Tänk om det helt enkelt beror på D vitamin brist?

När man smörjer sig stoppas visst just de solstrålar som ger vitamin D till oss…
Tänk om just vitamin d strålarna motverkar de som är mer farliga?

UVA – tränger djupt ner i huden
UVB – Ger oss D vitamin

Dvs när man smörjer sig så skyddar man sig också från det som faktiskt skyddar oss mot hudcancern, så det bästa är att inte smörja sig och dra sig in i skuggan eller några tunna vita kläder att dra över när man fått tillräckligt av solen. Sola lagom, börja med 20-30 min och öka på varteftersom du blir brun så ökar skyddet och man kan vara längre i solen också.

Mats Humble kan googlas och då får man veta ännu mer om solen – D vitamin – cancer

Ät dina D vitaminer året runt, dra möjligens ner på dosen över sommarmånaderna/veckorna men sluta inte.
Holistic D3 5000IE eller Holistic D3 2000IE

 

Bloggar etiketter: , , ,

Fett påverkar hjärncellerna

Fat_and_Cholesterol_are_Good_fKarolinska Institutet skriver i ett pressmeddelande:
Fett påverkar hjärncellers beslut om nyproduktion och överlevnad

-Vi är vana vid att betrakta kolesterol som ett bränsle för cellerna, och att det är skadligt för människor att få i sig för mycket kolesterol, säger Ernest Arenas, professor i stamcellsneurobiologi vid institutionen för medicinsk biokemi och biofysik vid Karolinska Institutet, som lett studien. Det vi nu har visat är att kolesterolet har flera funktioner och är inblandat i extremt viktiga beslut för nervcellerna. Kolesterolderivat styr själva signaleringen när nybildningen av nervceller behöver ske, och när det beslutet väl är fattat hjälper kolesterolet till med själva konstruktionen av dessa nya nervceller och med deras överlevnad. Kolesterolet är alltså extremt viktigt för våra kroppar, speciellt för hjärnans utveckling.

Många LCHF´are är väl medvetna om kolesterolmyterna och vill man läsa mer om dem så kan jag rekommendera Uffe Ravnskovs artiklar och böcker.
Läs också gärna vad Colting skriver om Fetträdsla och statiner.

 

Bloggar etiketter: , ,