Ekströms hallon- och blåbärskräm sötas rätt!

uyvyzp78o4jeo5e0clh7Äntligen (skulle jag vilja säga) så sötar man helt rätt, dvs med stevia och erytritol! :D

Jag har missat att Ekströms har kommit ut med en ny kräm som är sötad just med stevia och erytritol och det finns inget annat sötningsmedel i heller, mycket bra att man inser vad som är bäst. Den skulle finnas i affären from v 32.

Nu har jag inte smakat krämen då jag hellre gör egen kräm, men då många i dagens stressade värld ibland kanske vill gå en genväg så passar ju denna bra.
Den innehåller inte allt för mycket annat skräp heller. Men som sagt man lagar ju kräm kvickt själv ;)

 

Någon som testat den?

 

 

Malted Blueberry Waffles
 
Orginalrecept och vackrare bilder hittar ni här:
 
 
Ingredienser
 5,3 dl mjöl
2 msk socker
1/2 tsk salt
1 msk bakpulver
 0,6 dl  malted milkpowder
 1,2 dl vegetabilisk olja
 3,5 dl  mjölk
1 ägg
 2,5 dl färska eller frysta blåbär

Instruktioner
1.In en stor skål, kombinera mjöl, socker, salt, olja, mjölk, ägg, malted milkpowder, och bakpulver och blanda med en visp tills väl kombineras. Överblanda inte. Det är OK om smeten är lite knölig. Tillsätt försiktigt blåbären.
2.Värm ett våffeljärn.
3.Fördela smet i våffeljärnet och baka tills de är gyllenbruna.
4. Våfflorna är inte så söta i sig själv så det fungerar bra att servera med glass, grädde och sirap eller honung.
Blueberry croissant pudding

Receptet kommer från Kate Bracks bok The sweet Life
 
1 msk socker
4 ägg
1,8 dl mjölk
1,8 dl grädde
75 gr socker
1 tsk vaniljsocker
(orginalreceptet har skal från 1 apelsin istället)
8 st små croissanter eller 400 gr
75 gr blåbär
1 msk florsocker
vaniljsglass till servering
 
Ugn:170°c
 
Smöra en form med smör och strö 1 msk socker. Häll bort överflödigt socker. Formen skall rymma 1 liter.
 
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, socker och vaniljsocker tills slätt.
 
Riv varje croissant i 4 delar och lägg i ett lager i formen.
 
Strö över blåbären.
 
Häll över den flytande blandningen.
 
Låt stå i ca 30 minuter så att croissanterna suger åt sig.
 
Pudra puddingen med 1 msk florsocker och baka i 45-50 minuter tills stanningen har stannat och puddingen fått en fin brun färg.
 
Servera varm med vaniljglass.
 
 

Tim Burton inspirerad tårta
 Tre döda hundar med respektive gravstenar :)



 Jack Skellington

 Sparky från Frankeweenie med alla sina sömmar
 Zero från Nightmare Before Christmas med sin lilla pumpa-nos
 Scraps från Corpse Bride (han va lite krånglig så han fick stanna i sin låda)
 Lite häftigt innehåll måste ju finnas :)
Grön sockerkaksbotten, persika/passions-mousse, blåbärsmousse, persikasylt, täckt med modelerringschoklad och alla dekorationer är också gjorda i modelleringschoklad.
 
Tårtan var högst privat och gjord till min yngsta dotters födelsedag.
LCHF bärsmoothie
LCHF bärsmoothie
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 1

Ingredienser:
1dl turkisk yoghurt
1,5-2dl osötad mandelmjölk
1msk hallon
1msk blåbär
1msk protein pulver (jag använder vanilla wildberry från fitnessguru)
riven kokos
linfrön
2 isbitar
Gör så här:
Mixa allt och njut! passar perfekt som mellanmål eller lättare lunch.
Toppa med isbitar
Test av muffinsmixer



Idag bestod bakningen av mixtester.
Och resultatet blev mer än godkänt.
 
Blåbär och vaniljmuffins:
1 påse muffinsmix
http://www.strosselannat.se/ovrigt-2/funcakes-mix-for-chocolate-muffins-500g-1.html
220 ml neutral olja
200 ml vatten
Blåbär
 
Förberedelser: Värm ugnen till 180°c (varmluftsugn 160°c). För 12 muffins tillsätt 500 g av blandningen, 200 gram (220 ml) av vegetabilisk olja och 200 ml vatten i en skål och blanda på låg hastighet under 5 minuter till en jämn smet. Tillsätt blåbär. Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt och fyll på med smet till strax under kanten. Lägg en klick vaniljkräm på varje.
 Grädda muffins i ugnen i ca 25 minuter.
 
Vaniljkräm
Förberedelser: tillsätt 125 ml vatten per 50 gram av blandningen och vispa i ca 5 minuter till en slät massa. Låt krämen stelna en stund innan du använder.
 
Choklad och kaffemuffins:
1 påse muffinsmix för chokladmuffins
http://www.strosselannat.se/ovrigt-2/funcakes-mix-for-chocolate-muffins-500g.html
 
220 ml neutral olja
200 ml kallt kaffe
hackad choklad
 
Förberedelser: Värm ugnen till 180°c (varmluftsugn 160°c). För 12 muffins tillsätt 500 g av blandningen, 200 gram (220 ml) av vegetabilisk olja och 200 ml kaffe i en skål och blanda på låg hastighet under 5 minuter till en jämn smet. Tillsätt hackad choklad. Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt och fyll på med smet till strax under kanten. Grädda muffins i ugnen i ca 25 minuter.
 
 
 
 
Isglassar
Jag blandade exotisk juice och tryckte ner lite jordgubbar och blåbär. Vackert men smakar inte så mycket, kanske hjälper om man gör juicen lite starkare.
Jag använde också ren fruktpure som Mango och Passionsfrukt, det blev en mjukare och betydligt smakrikare glass- Tänk dock på att vissa frukter behöver lite socker tex Passionsfrukten.
Blåbärssrutor
 
Recept finns bla här:
En drös pannkakor
 Jordgubbspannkakor
Bytte ut all mjölk mot jordgubbspuré då jordgubbar har en rätt svag smak.

 Blåbärspannkakor
Jag tog hälften mjölk och hälften blåbärspuré då blåbär har bra smak och färg.
Blåbärssmeten blev härligt lila :)

 Bananpannkakor om du har övermogna bananer.
Jordgubbssylt gjord på syltsocker: http://www.dansukker.se/se/recept/jordgubbssylt.aspx
Sonens födelsedagstårta


Sonen önskade-sockerkaksbotten, jordgubbsmousse, hemmagjord jordgubbsylt,blåbärsmousse, chokladganache, jordgubbar, blåbär och kolasås. Sonen fick :)
 
Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl (1.5 dl vetemjöl och 0.5 dl kakao om man vill ha chokladbotten)
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver

1. Vispa ägg, socker i ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
 
Ganache
0.75 dl grädde
100 gr choklad
liten klick smör
 
Värm grädden och häll sedan ner hackad choklad och smör, rör tills blank och allt är smält.
Här finns bra beskrivning på hur man får snygg rinnande choklad ( vilket jag inte lyckade med helt)
 
 
Mousserna är inte gjorda från grunden utan jag använde dessa: http://www.strosselannat.se/mousser/
 
Kolasås färdigköpt.
Jordgubbar och blåbär.