1,8 dl strösocker
2 teskedar bakpulver
¼ tsk mald kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg vispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält smör
Nu dyker stevian upp lite här och var!
Nu är det FUN light Green som sötar med stevia!
Vet inte om vi här ska prova detta, brukade aldrig dricka sött ändå.
Men kul att det dyker upp hälsosammare alternativ!
Ingredienslistan verkar vara rätt ok.
Fin sammanställning nedan av en av kommentatörerna Lina!
här är ingredienserna för Blackberry Blueberry analyserade:
- Citronsyra
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27747
“Inga kända hälsorisker.”
- Äppelsyra
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=28032
“Inga kända hälsorisker.”
- Natriumcitrat
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27748
“Inga kända hälsorisker.”
- Steviolglykosider
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=117063
“Inga kända hälsorisker.”
- Kaliumsorbat
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27694
“Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner.”
- Pektin
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27839
“Inga kända hälsorisker.”
- Gummi Arabicum
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27820
“Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter.”
5 ägg
150 gram smält osaltat smör
2 dl grädde eller CF
5 rutor 90% mörk choklad Lindt
1 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
Glasyren:
100 gram mycket mjukt osaltat smör
100-150 gram cream cheese
2 tsk kakao
2 tsk snabbkaffepulver
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
dek: kakonibs eller riven choklad
Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt bortemot 5 minuter. Smält smöret emd chokladen och ta sedan i grädden. Häll chokladblandningen i äggsmeten och blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna väl och blanda sedan ner dem i smeten, se till att den är väl blandad.
Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en springform ca 21 cm, smöra kanten och pofibra. Häll smeten i formen och grädda mitten av ugnen 175 grader i ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
Blanda alla ingredienser väl till glasyren.
Bred glasyren över kakan och strö över lite kakonibs eller riven choklad.