Här ska ni få ett gott muffinsrecept som tyvärr inte fick plats i bakboken.
Håll tillgodo!
6-8 st
Ingredienser:
4 ägg
2 msk bakery+ (erytritol och stevia)
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
Gömman:
75 gram Philadelphiaost eller cream cheese
1,5-2 msk kakao
0,5-1 msk bakery+ (erytritol och stevia)
Gör så här:
För choklad fyllningen blanda bara alla ingredienser väl med varandra.
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll i smör och grädde, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
Skeda upp drygt halva smeten i formar och forma en liten grop med blöt tsk. Fördela chokladkrämen i groparna. Fyll upp med resterande smet, peta till smeten med blöt tsk att den kommer ut lite mot kanterna och möter smeten under.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter