Tekakor till frukost

tekakor_recept_frukost
God morgon fina bloggläsare! Tusen tack för all omtanke, ni är så rara! Det går inte särskilt snabbt att blogga, jag får skriva med höger pekfinger och de tar en evig tid… Men de går… :-P

Tänkte att ni skulle få ett gott recept på dessa tekakor bakade med havregryn, dom bli så saftiga och goda. Jag brukar göra dom till helgfrukost, ibland lite tjockare så de går att dela på mitten och ibland som dom här lite tunnare. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig o bläddra i en rykande ny mattidning som Nicke köpte till mig igår, kommer samla på mig massor av inspiration nu ju! ;-) Hujedamej! Vi hörs lite senare.

ca 20 st
Det här behöver du :
4 dl mjölk 
2 ½ dl havregryn
150 gram smör

1 pkt jäst
1 dl mjölk

1 dl socker
1 tsk salt
10 – 12 dl vetemjöl special

GÖR SÅHÄR :
Häll 4 dl mjölk över 2 ½ dl havregryn, låt de stå och sväll i en bunke i ca 2 timmar. Smält smöret & häll i havregrynsblandningen som nu fått svälla till en tjock gröt.

Smula jästen i en degbunke & häll på 1 dl kall mjölk & rör ut den.
Värm allting i kastrullen till 37 grader. Häll sedan på allting i den lösta jästen och tillsätt socker, salt & nästan allt mjölet. Knåda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord & kavla ut en stor platt deg, ta ut runda tekakor med en upp&ner-vänd skål el. dyl. Lägg på plåt och låt jäsa 40 min. Strax före gräddning; Nagga tekakorna med gaffel, grädda ca 10 min i 220 grader.

tekakor

tekakor_recept

 

 

The post Tekakor till frukost appeared first on Kryddburken.se.