Tidningsrecept
Förra månaden skrev jag min första artikel om mat och resor i Expressens Allt om LCHF.
Igår fick jag se resultatet för första gången, mamma hade köpt tidningen när jag var i Turkiet.
Jag delade med mig av mina bästa tips på mat att ha med på resande fot, något jag fått stor erfarenhet av på många utlandsresor sen jag gick över till LCHF.
Det kan vara besvärligt när man äter lågkolhydratkost att hitta något som passar på flygplatser, likaså på flygplan, båtar och tåg.
Där är ofta utbudet av väldigt snabba kolhydrater desto större…
Riktigt roligt att få vara med i så stora sammanhang med mina recept, hoppas att tipsen kan underlätta för många av läsarna på resor framöver.
Sen 4½ år skriver jag om mat varje månad i 100% Östersund och nu det senaste året har jag också medverkat i LCHF Deutschlands månadstidning.
Tidigare skrev jag i Hello Alanya Magazine som då kom ut på engelska och holländska.
Mina recept är alltså redan rätt välkända utomlands i tidningsformat, det blir förstås extra kul när kokböckerna kommer ut på engelska nu till sommaren.
Utländska rätter handlade det om i den här artikeln, jag delade med mig av recept från Thailand, Turkiet och Spanien.
Fried rice är en populär rätt i Thailand, ungefär som vår svenska pytt i panna.
Här har jag gjort om den till en mer LCHF/Paleo-anpassad rätt med grovriven blomkål istället för ris.
Efter receptet kommer bilder på artikeln, klicka på dem för att förstora så de blir lättare att läsa om du missade tidningen.
Fried Rice på mitt sätt 2 port
150 g strimlat kyckling- eller kalkonbröst
150 g skalade räkor
3 dl grovriven blomkål
1 morot i smala stavar
1 dl strimlad salladslök
½ dl finstrimlad ingefära
2 strimlade vitlöksklyftor
1 röd chili peppar
3 msk kokosolja
2 msk glutenfri tamarisoja
1 pressad lime
Ca ½ tsk salt
Omelett:
2 ägg
1 msk vatten
1 krm salt
Kärna ur och strimla chilipepparen fint. Vill du ha en starkare rätt så behåll kärnorna.
Fräs blomkålsris, morotsstavar och chili i kokosolja ett par minuter. Krydda med salt.
Stek äggsmeten som en pannkaka en minut på var sida.
Lägg upp på skärbrädan och rulla ihop, skär i strimlor.
Bryn köttet, rör ner ingefära och vitlök. Krydda med salt, limesaft och soja.
Blanda ner räkorna, låt fräsa en minut.
Blanda samman kött och räkor med grönsakerna, hetta upp alltsammans.
Servera pytten med omelettstrimlor och pressad lime.
En klick majonnäs smaksatt med finhackad chili och lime blir ett gott och mättande tillbehör.