När jag köper hem tortellini så ser det så vansinnigt gott ut i förpackningen så dom hoppar nästan ner i vagnen av sig själv och jag tänker alltid – det blir en perfekt middag nån dag i veckan.
Sen tänker jag inte mer förrän det är dags och jag tar fram paketen ur kylen med dom ljuvliga små knytena. Å där får jag lite hjärnsläpp…. OFTA! Ibland är det galet svårt att komma på nåt nytt med just tortellini tycker jag förutom den klassiska ostsåsen eller i tomatsås.
Hur tillagar du din favorit med tortellini? Fyll på med tips om du har.
Här blev jag i alla fall väldigt nöjd då jag lyckades skaka fram en bit zucchini, en lök, en ask philadelphiaost och en burk pesto ur kylskåpet. Kombinationen med tortellinin blev strålande god – lycklig, lycklig!! Prova detta, jag lovar det kommer bli en favorit! Glöm inte strössla lite valnötter före servering för extra ”crunch”.
4-6 port
Det här behöver du :
2 förp färsk tortellini
1 gul lök
½ zucchini
4 msk grön pesto
1 ask philadelphiaost (200 gram)
Salt & peppar
En skvätt pastavatten
GÖR SÅHÄR :
Finhacka löken och fräs på i het panna med lite olja eller smör. Låt den mjukna. Tillsätt zucchini i mindre bitar och vänd runt. Rör ner pesto och philadelphiaost och sänk värmen.
Koka upp saltat vatten till tortellinin och koka den enl. förpackningen.
Låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite av pastavattnet om såsen blir för tjock eller du vill ha MER sås!
Vänd ner tortellinin i såsen och toppa med valnötter om du vill.
Härliga ingredienser till såsen med lök, zucchini, pesto och philadelphiaost.
Ostsåsen har kokat ihop och färdig att blandas med pastan.
Färsk tortellini med prosciutto, tar inte många minuter att koka. Vänd sedan ner i såsen.
Strö över lite valnötter före servering – ät och njut och a en trevlig fredag allihopa!