Jag tror inte vi var ensamma om att äta pizza på nyårsdagen. Vi gjorde våra egna med godaste fyllningen på och jag måste slå ett slag för köttfärspizzan som Nicke önskade.
Han kan ju som ni vet inte leva utan köttfärs så en rejäl tacopizza fick det bli med kryddig nötfärs, tomat, lök och riven tex-mex-ost. Den var faktiskt god, väldigt kryddig och het men grymt god!
Själv föredrar jag ”vanlig” pizza som Vesuvio med ost och skinka, ibland med ananas och ibland champinjoner.
2-3 normalstora pizzor
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.
Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk finkrossade tomater
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går bra att frysa in.
Fyllning :
Brynt köttfärs med tacokrydda
Skivade små tomater
Skivad lök
Tex-mex riven ost
Nickes specialare – köttfärsälskare som han är!
Det blev även två vanliga Vesuvio till mig och Joline. Ost och skinka, det är godast…