Husmanskostfavorit
Pannbiff med lök räknas som en av favoriterna bland svenskarnas husmanskost.
Idag får du ett saftigt och gott sätt att göra biffarna med stekt pumpa istället för potatis till.
Just nu finns gott om pumpa i affärerna, riktigt bra mat för dig som vill handla och laga mat efter årstidernas växlingar.
Pannbiff med lök 2 port
300 g köttfärs
1 ägg
½ dl majonnäs eller grädde
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk finhackad bladpersilja
Salt och peppar
25 g smör
1 skivad lök
Stekt pumpa
2-300 g tärnad pumpa
25 g smör
1 msk finhackad rosmarin
Salt och peppar
Blanda färsen med ägg och majonnäs/grädde. Rör ner kryddor, vitlök och persilja.
Blanda väl, låt smeten stå och svälla en stund.
Stek under tiden pumpan i brynt smör. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Vänd bitarna då och då, låt steka mjuka i minst 20 minuter på svag värme.
Ta upp pumpan, håll varmt på ett fat under lock.
Stek löken mjuk i smör, utan att få alltför mycket färg. Forma färsen till biffar och stek i smör.
Servera pannbiffarna med löken över och gärna lite extra skivat smör på sidan om med den stekta pumpan och lite grönt som tillbehör.
Fler tips på traditionella rätter lagade med färre kolhydrater hittar du i ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”, den har nyligen kommit ut även som E-bok om bokhyllan är för full
Goda tillbehör till maten hittar du här i ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv”, bland annat pumpahummusen på bilden nedan.