Blev så sugen på att testa dessa choklad/dadelbollar som jag såg på Victorias provkök HÄR! Jag tänkte att detta måste vara superbra till min mamma, dadlar och kokos och inte en massa socker i. Men jag fick inte riktigt ihop smeten, kanske för att jag använde torkade dadlar och inte färska för de hittade jag inte så jag tillsatte flytande honung i receptet. Dom blev verkligen kanongoda! Kan tänka mig att även tillsätta smält mörk choklad också istället för kakao. Kul att experimentera sig fram. En ny variant på chokladbollar helt klart!
(Ägg, gluten och laktosfria)
Det här behöver du :
200 gram ekologiska torkade dadlar
100 gram kokosflingor
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk flytande honung
GÖR SÅHÄR :
Använd en matberedare och mixa dadlar med kokos, kakao och vaniljsocker. Här får du en smulig ganska torr deg så tillsätt flytande honung så blir konsistensen ”rullbar”.
Rulla kulor och vänd ner i kokosflingor. Förvara i kylskåp eller frys in.