Njutbart och lättlagat
Har du provat att göra äggsmör nån gång?
Det är en finsk specialitet som där serveras till karelska piroger fyllda med ris.
Det blir minst lika gott som fyllning till laxrullar eller på våffelhjärtan.
Fler recept för en njutbar sommar hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Jag fick ett mail från Lari som driver LCHF-arkivet, han har satt ihop en lista över sina favoriter bland LCHF-bloggar.
Glädjande nog finns min blogg med där tillsammans med ett antal fina receptbloggar, så söker du mer nyttig matinspiration så gör gärna ett besök i hans arkiv.
Laxrullar med äggsmör 4 port
12 skivor rökt lax
4 kokta ägg
½ dl riven pepparrot eller gräslök
100 g rumstempererat smör
Lite salt och peppar
Hacka äggen och blanda försiktigt med pepparroten och smöret.
Smaka av med lite salt och peppar, tänk på att laxen är rätt salt i sig.
Lägg laxskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen jämnt på ena halvan och rulla ihop skivorna.
Servera med en grönsallad eller på hjärtan av mina mandelvåfflor eller chaffles.
Hacka då laxen i små bitar och blanda med äggsmöret, det blir perfekt utflyktsmat att ta med i ryggsäcken på en vinterpicknick.