Kokt köttkorv 2 port
4-6 råa korvar, jag hade lammkorv
8 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 lök
1 msk salt
Vatten så det täcker korven
Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt.
Täck med kallt vatten och låt koka upp.
Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är.
Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.
Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port
3-4 dl kokt blomkål i små buketter
1 dl strimlad purjolök
2 msk smör
1 msk fransk senap
2 ägg
Salt och peppar
Mixa den kokta, avrunna blomkålen tillsammans med äggen.
Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.
Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning.
Krydda med salt och peppar. Servera till den kokta korven.
Jag tillsatte ägg till moset så det skulle bli en mer mättande måltid men du kan hoppa över dem om du vill och ta lite mer smör istället.
Här hittar du gult blomkålsmos från bloggens barndom, klicka bara på bilden nedan så kommer du till receptet.