Tjoho vilket jädrans gott fredagsmys det bidde ikväll!
Jag fick inspirationen från en bild som Nette (Kardemummagumman) la upp på facebook häromdan. Jag har dock gjort en egen version med lite knaprigare, ostigare snittar med dip till. Årets första fredagsmys känns det som och detta var gudagott så ni är nog tvungna att prova tycker jag!
1 plåt med snittar
Det här behöver du :
1 stor baguette eller två små
1 dl creme fraiche
5 cm purjolök
6-7 skivor salami
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar
Topping :
2 nävar riven ost
Persilja
Chiliflakes
Dip (bara att röra ihop) :
1 dl creme fraiche
½ dl gräddfil
1 msk honung
En gnutta malen vitpeppar
Salt
GÖR SÅHÄR :
Skär baguetterna i skivor ca 1½ cm, lägg på plåt med bakplåtspapper. Rör ihop röran med creme fraiche, finhackad purjolök, salami och vitlök. Krydda med chilisåsen, salt & peppar. Bred ut/fördela röran på snittarna. Toppa med riven ost och chiliflakes. Gratinera i 225 grader ca 10-15 min.
Toppa med persilja och servera med en mild dip.
Baguetteskivor med en röra på creme fraiche, salami, purjolök och chilisås.
Toppad med riven ost och chiliflakes. Gratinera ca 10 – 15 min i 225 grader.
Strössla över persilja och servera med en mild honungsdip.
The post Ost & chilisnittar med honungsdip appeared first on Kryddburken.se.