Kräfttips i radio
Igår fick jag besöka Radiohuset här i Stockholm för första gången, då jag skulle medverka i P4 Jämtland.
I dessa märkliga Coronatider var ju det ett riktigt bra alternativ så behövde jag inte sätta mig på tåget för att kunna vara med i programmet.
Jag fick en egen liten studio där jag satt och pratade via länk med Emelie Andersson och Jack Forsgren, det fungerade riktigt bra.
Här kan du lyssna på hela inslaget där jag tipsar om en hel del gott från Birgitta Höglunds bästa grilltips och Gröna, sköna tillbehör.
Idag får du receptet på de grillade kräftorna jag pratar om i programmet.
Här följer bilder på några av de övriga recepten, du hittar dem i kokböckerna.
Grillade kräftor med brynt gräslökssmör och pepparrotschili 2-4 port
16-20 stora kräftor
100 g smör
1 dl finhackad gräslök
Pepparrotschili:
1 dl sockerfri chilisås
2 msk riven pepparrot
1 msk pressad citron
Lägg kräftorna på en skärbräda med ryggen nedåt, ta ett stadigt tag om kräftan och klyv den på längden med en vass kniv
Bryn smöret tills det fått en gyllenbrun färg i botten i en kastrull, ta från värmen och blanda ner gräslöken.
Blanda ihop ingredienserna till pepparrotschilin i en skål.
Grilla kräftorna med köttsidan ner i 30 sekunder över het glöd.
Vänd och pensla smör på kräftstjärten.
Grilla 30 sekunder till, får de ligga på längre blir kräftorna torra och sega.
Servera med smöret och pepparrotschilin i små skålar.
Ta upp kräftstjärten med en liten gaffel och doppa i såserna.
Som dessert efter kräftorna får du ta del av mina drottningtryfflar från Gröna, sköna tillbehör.
Du hittar receptet och en recension av boken inne hos underbart fina bloggen Blomster & Bakverk.
Annelie Andersson som driver den är en fantastisk fotograf, hennes mat/bakbilder är rena konstverken.
Snart kommer de samlade i hennes första kokbok med just namnet Blomster & Bakverk, där många recept är glutenfria.
Här kan du läsa mer och förhandsbeställa boken, den ges ut under vecka 36.
Jag har följt Annelie på Instagram ett tag nu och fascineras varje gång hon lägger ut något nytt, så det är en stor ära för mig att hon ville göra ett stilleben av mina tryfflar.
Klicka på hennes foto här nedan så kommer du till receptet.