Körsbärspannacotta

körsbärspannacotta_körsbär_cherry_pannacotta
Dagarna rusar verkligen fram nu. Juli är snart slut, Nicke har en veckas semester kvar och idag är det lillsyrran som fyller 20 år och det ska firas. ;-) Vi ska träffas hela familjen och gå ut och äta tillsammans i Borgholm senare ikväll, men innan det lite förfest med presenter o tårta hemma hos hennes pappa.

Dagens recept blir en läskande pannacotta med härlig smak av körsbär. Fortsätt frossa i frukter och bär, snart är även dom slut så passa på nu medan det finns. Jag har både syltat och saftat, kokat krämer, bakat pajer och rutor och kompotter och fryst ner. Körsbär går dessutom utmärkt att frysa ner hela om man inte orkar rensa och kärna ur alla samtidigt. :-P

4 port
Det här behöver du : 
3½ dl grädde
2 msk körsbärssirap
1 dl gelésocker

GÖR SÅHÄR : 
Blanda grädde, körsbärssirap och gelésocker och i en kastrull. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacottan i formarna. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar.

Körsbärssirap : 
1 dl mörka körsbär/bigarråer
2 msk socker
1 dl msk vatten

GÖR SÅHÄR : 
Kärna ur körsbären och mosa till dom lite. Häll körsbär + kärnorna i en kastrull tillsammans med socker och vattnet. Kärnorna ger extra smak så låt dom koka med. Koka på svag värme tills ca hälften av vätskan återstår. Sila allt genom en finmaskig sil, släng sedan bär och kärnor och du har en liten mängd körsbärssirap till pannacotta.

koka_pannacotta_gelesocker_körsbärspannacotta
Pannacottan bubblar upp. Med gelésocker behöver du bara koka ½ minut, sen är den färdigt att hällas upp.

pannacotta_körsbärspannacotta
Servera med en lite syrligare körsbärskompott på toppen som bryter av det söta i pannacottan.