Knäckbräck med flingsalt

knäckbräck_knäck_bräck
Ett snabbt och smidigt sätt att göra knäck på! Koka knäcken i micron, 7-8 minuter, häll smeten på en plåt. Strö över flingsalt. Klart! Man måste ju faktiskt inte nödvändigtvis hälla upp knäcken i små pytteformar, det blir precis lika gott såhär! :-P

Knäcksmet : 
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
½ msk flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en hög keramikskål som tål micronvågsugn. Kör på full effekt 7-8 min. Gör kulprov, eller ta lite knäcksmet på en tesked och skölj under kallt vatten. Om smeten stelar och är seg och kan formas utan att kladda är det klart. Om inte kör en minut till. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Förvara i kylskåp.

* Ett tips när du ska dra bort bakplåtspappret! -Ta upp hela ”kakan” och skölj baksidan där pappret sitter under kranen med lite ljummen vatten då lossnar det jättelätt. ;-)

The post Knäckbräck med flingsalt appeared first on Kryddburken.se.