Somriga mazariner




 
Här finns recept på mördeg och mazarinmassa. Mördegen färgade jag bara med lite Progel i grönt, rosa och lila. Dekoration en lite färdig sockerblomma. Glasyr florsocker och vatten.
Melting Moments från Hela England Bakar

Orginalrecept från Mary-Anne Boermans http://timetocookonline.com/2011/09/08/melting-moments/

Melting Moments blir 12-14 dubbla kakor

250g mjöl
58g maizena
58g florsocker
250g rumstempererat osaltat smör
1 tsk vaniljextrakt
 
Ugn 180°C
  • Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt, tar minst 5 minuter.
  • Tillsätt vaniljen och vispa lite till.
  • Sikta mjöl och maizena ner i skålen och vispa tills alldeles slätt.
  • Använd en stjärntyll i spritspåse för att sprits ut 24-28 kakor. Jag använde Wiltons 1M och gjorde lite rosor.
  • Om du vill ha tydligt mönster på kakorna sätt in plåten i kylen tills de stelnat, man kan skippa detta moment.
  • Baka ca 12 minuter till kanterna blivit ljust bruna. Låta kallna helt
Depression Era Buttercream Filling 
Kommer bli smörkräm över men svårt att göra mindre sats.
125 ml mjölk
2 msk mjöl
112,5 gr osaltat smör
112.5 gr strösocker
1 tsk vaniljextrakt
  • Värm mjölken med mjölet under vispning till det tjocknar.
  • Fortsätt bubbla under 1 minut, detta gör att mjölsmaken försvinner bättre. Ta bort från värmen.
  • Täck över med något för att förhindra skinn, och låt svalna helt annars riskerar du att smöret smälter.
  • Vispa smör och socker i minst 10 minuter tills vitt och fluffigt. Ju mer du vispar desto slätare smörkräm.
  • Tillsätt mjölkblandningen och vaniljextrakt.
  • Vispa ytterligare 10 minuter till vitt och fluffigt.
  • Spritsa eller bred på lite sylt på ena kakhalvan
  • Spritsa smörkräm på den andra kakhalvan.
  • Lägg ihop en halva med sylt och en halva med smörkräm, pudra evt med florsocker.

  •  
    Jag la mina i kylskåp för att det skulle bli lättare att äta, ta ut dom en stund innan servering.
    Mycket spröda och goda kakor, påminner om Strassburgare och smälter verkligen i munnen :)
    Best ever cream cheese cookies
    115 gr rumstempererat smör
    85 gr cream cheese
    3,8 dl florsocker
    1/2 tsk bakpulver
    1 ägg rumstempererat
    1/2 tsk vaniljsocker
    3,2 dl vetemjöl
     
    Ugn: 190 °c
     
    Vispa cream cheese och smör i 1 minut, vispa ner sockret och bakpulvret. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa fluffigt. Tillsätt mjölet och blanda väl. Låt stå i kylen minst 1/2 timme tills hanterbar. Ta ca 1 msk kakdeg och rulla en boll, lägg på plåt med bakplåtspapper. Baka ca 7-10 minuter. Låt kallna ordentligt innan du äter, smakar bäst då.

    Receptet hittade jag på nätet.
    Jello- Cookies
    8,3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    340 gr rumstemtererat smör
    2,5 dl socker
    2 ägg
    1 tsk vaniljsocker
    3 msk Jello i 4 olika smaker (Jag har smakerna: Grape, Persika, Blåbär och Vattenmelon)
    Pastafärger
     
    Ugn :180°c
     
    Vispa smör och socker fluffigt. Blanda ner ägg och vaniljsocker.
    Blanda mjöl och bakpulver.
    Dela degen i 4 delar och blanda i 3 msk valfritt Jello-pulver i varje, tillsätt evt pastafärg för starkare färg.
    Rulla lagom stora bollar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Platta till kakorna med undersidan av ett platt glas eller skål. De flyter ut litegrann så platta inte till för mycket.
    Baka i ugnen ca 8 minuter.
     
    Orginalrecept hittar du här :http://www.instructables.com/id/JELLO-Cookies/
    Oreo stuffed Red Velvet Crinkles
    225 gr smör
    400 gr socker (4,8 dl)
    4 ägg
    0,6 dl mjölk
    2 tsk vaniljsocker
    2 msk flytande röd livsmedelsfärg (jag använde pastafärg)
    8 dl vetemjöl
    1,5 dl kakao
    2 tsk bakpulver
    1/2 tsk bikarbonat
    24 oreo cookies
    florsocker
    sprayfett
     
    Ugn:190 °c
     
    Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
    Vispa ner mjölk, vaniljsocker och röd färg.
    I en annan skål blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat.
    Blanda ner mjölblandningen i smörblandningen och rör ihop tills väl blandat.
    Det skall bli en mjuk och lite kladdig smet, är den alltför kalddig tillsätt lite mer mjöl.
    Ställ in skålen i frysen tills smeten blir hanterbar ( ca 1,25 timme)
    Häll upp florsocker i en skål eller på en tallrik.
    Spraya händerna med fett och ta en klick smet och platta ut i handen, lägg en oreo cookie i mitten och vik in kanterna runt om så att hela oreon är täckt. Rulla så kakan är lite slät.
    Rulla i florsocker precis innan du sätter plåten i ugnen, då blir krackeleringen snyggast.
    Det blir stora kakor som flyter ut så lägg dom inte för tätt ihop.
    Baka i ca 14 minuter, låt kakorna ligga kvar på plåten i 5 minuter innan du för över dom på svalaare underlag.

    Snyggare bilder och orginalrecept hittar du här:


    Polkagris cookies
     
     
    125 gr smör
    3 dl socker
    2 ägg
    2 tsk vaniljsocer
    4,5 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1 tsk bakpulver
    1 tsk salt
    140 gr hackade polkagrisar (1 påse)

    Ugn: 175 °c

    Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt. Sätt åt sidan.

    Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker.

    Tillsätt ett ägg i taget.

    Rör ner mjölblandningen och hälften av de krossade polkagrisarna.

    Lägg ca 2 msk smet på en plåt medbakplåtspapper, platta till något. Jag använder en metall glasskopa till detta. Strö på hackade polkagrisar.

    Baka ca 15 minuter minuter, för över kakorna på kallt underlag och låt svalna.
    Jordnöt & chokladmazariner
     
    ca 36 st
     
     
    500 gr mandelmassa
    250 gr farinsocker
    175 gr smör
    175 gr choklad
    3 st stora ägg
    1 tsk vaniljsocker
    150 gr jordnötter
     
    Ugn: 200°c
     
    Smält smöret och chokladen tillsammans, vispa ihop smör och mandelmassa rör sedan ner choklad/smöret. Tillsätt ägg, vaniljsocker och rör ner jordnötterna.
    Spritsa i mördegsfodrade mazarinformar.
    Baka i ca 15 minuter.
    Pistage & körsbärsmazariner
    ca 16 st
     
    250 gr mandelmassa
    50 gr smör
    3 ägg
    1/2 dl malda pistagenötter
     
    Pistageessence
     
    Grön livsmedelfärg
     
    Körsbärssylt eller marmelad
     
    Choklad
     
    Ug: 200°c
     
    Blanda mandelmassan och smör, blanda ner malda pistagenötter, essence och färg, tillsätt sedan äggen ett i taget.
     
    Lägg en klick körsbärssylt i varje mördegsfodrad for.
     
    Spritsa eller klicka i smeten i formarna, baka i ca 15 minuter.
     
    Spritsa lite smält choklad ovanpå.
     
    Lime & kokosmazariner
     
     
    250 gr mandelmassa
    50 gr smör

    0,75 dl socker
     
    1,5 dl kokosflingor
     
    skal av 1 lime
    3 ägg
    1 tsk vetemjöl
     
    Kokos
     
    Ugn 200°c
     
    Blanda mandelmassan och smör, tillsätt kokos, socker, skal av lime sedan äggen ett i taget under fortsatt omrörning. Vänd till sist ner mjölet.
     
    Spritsa eller klicka i mazarinmassan i formarna, strö på lite kokosflingor.




    Baka i ca 15 minuter.

    Godast dagen efter.
     
    Äppel & nougatmazariner
    ca 20 st

    Mördeg:
    170 gr smör
    125 gr florsocker
    1 ägg
    1/4 tsk bakpulver
    335 gr mjöl

    Kör ihop de 4 första ingredienserna, sen tillsätt allt mjöl på en gång, kör ihop tills blandat. Kör inte längre än nödvändigt.


    250 gr mandelmassa
    50 gr smör
    3 ägg
    1 tsk vetemjöl

    1 1/5 gröna äpplen
    Nougat
    Kanel

    Ugn: 200°c

    1. Gör mördeg enligt receptet. Kavla ut på mjölat bakbord, stick ut med passande mått och fodra mazarinformen med degen.

    2. Blanda mandelmassan och smör, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt omrörning. Vänd till sist ner mjölet.

    3.Skär äpplen i tunna skivor, lägg 2 st skivor i botten på de fodrade mazarinformerna, pudra lite kanel ovanpå och lägg sedan en bit nougat ovanpå.

    4. Spritsa eller klicka i mazarinmassan i formarna.

    5. Baka i ca 15 minuter.

    6. När de svalnat pudra med lite florsocker.